Valborgsmässoafton på Nytorps gärde (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2020-08-26
Förlag
Modernista
ISBN
9789178935048
Valborgsmässoafton på Nytorps gärde (e-bok)

Valborgsmässoafton på Nytorps gärde E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-08-26

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stort upplagd romandebut

Klockan sju på kvällen ska Valborgsbrasan traditionsenligt tändas på Nytorps gärde i Stockholms södra förorter. Scout-patrullen ska tåga in med fanor och facklor. Marknadstälten är resta, scenen står färdig. I Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp och Dalen börjar man röra sig mot det stora fältet redan på förmiddagen, i tanken eller längs förortsgator och gångstigar. Men det finns också de som inte kan gå dit, som inte vill gå dit eller inte vågar. Någon sitter på 7-Eleven efter en sömnlös natt, någon vakar vid en sjukbädd på äldreboendet, medan minnen och förluster tränger sig på. Gruppvis eller enskilt rör sig människor i större och mindre cirklar; somliga omvägar går långt tillbaka i tiden, somliga till helt andra ställen.

Valborgsmässoafton på Nytorps gärde är en stort upplagd roman om ensamhet och gemenskap, statiska tillstånd och platser för förändring.

Gunnar Nirstedt, född 1965, är bosatt i Stockholm och Borghamn. Valborgsmässoafton på Nytorps gärde är hans första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nirstedt Gunnar

  • Platon Persson och blomman i mörkret

    Nirstedt Gunnar

    Platon Persson är en virrpanna som både skapar och löser problem, mest korsord och sånt. Ytterst motvilligt packar han ryggsäcken och ger sig ut på äventyr. Sitt kontor har Platon Persson en halv trappa ner i en skyskrapa, och där ligger han helst...

  • Elefantupploppet i Skänninge år 1806

    Nirstedt Gunnar

    Ny roman efter den hyllade Valborgsmässoafton på Nytorps gärde I småstaden Skänninge på östgötaslätten har man sedan urminnes tider firat marknad vid Olofsmäss i början av augusti. År 1806 kommer den fransk-preussiske direktören Jean Baptiste Gaut...