Som människor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-03-23
Förlag
Modernista
SAB
Hc
ISBN
9789178935055
Som människor (inbunden)

Som människor

Inbunden Svenska, 2021-03-23
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Ny roman om den ojämna kampen mellan föreställning och äkthet

När det regnar över Högdalstoppens tre toppar. När det regnar över Granholmstoppen och Hagakullen. När det samtidigt regnar över alla Stockholms sju kullar och solen skiner hård över Ågesta kraftvärmeverk, vart ska vi gå då?
Julia cyklar genom Stockholm. För att hon vill? För att hon hetsas av hoppet? För att hinna ikapp glömskan? Men när hon cyklat hela vägen fram, så har Alice redan hunnit dubbelt så långt bort. Så hur många Julia finns det? Hur många Alice? Hur ska de kunna förstå vad som har hänt, var gränserna kommer ifrån, vart de går? Var slutar människan? Var börjar nästa?
Som människor är en roman om den ojämna kampen mellan föreställning och äkthet. Om att ge upp och om att misslyckas, om att misslyckas också med att ge upp. Om vårt omättliga behov av AI som tröst. Entropimaskinen. Om den centrifugala geografin som skamkultur.

 

LARS RAATTAMAA, född 1964 och utbildad arkitekt, debuterade 1989 med diktsamlingen Ur krakars gäld. Han är flerfaldigt prisbelönt, bland annat Sveriges Radios Lyrikpris och Aftonbladets litteraturpris. Som människor är hans andra roman.

 

 
Visa hela texten

Fler böcker av Lars Raattamaa

  • Den fjärde urbana revolutionen : en essä i Gårdsten, Hjällbo, Rannebergen & Hammarkullen. Om Angereds plats

    Lars Raattamaa

    Vad händer när arkitekten inte längre är något annat än finanskapitalismens lilla köttsliga AI-algoritm? Den fjärde urbana revolutionen är en bok om Angereds plats. I historien. I världen. I tankesystemen och i maktstrukturerna. Om du följer med s...

  • Dö andras död

    Lars Raattamaa

    Anni och Anti möts på ett Norrlandståg. Det är vinter och när tåget snöar fast blir de sittande i restaurangvagnen. Det visar sig att de är uppvuxna i Blackeberg båda två. Anti är på väg hem till sin familj i Svanstein men vart Anni ska är oklart....