Ranish Tweed (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (396.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2020-07-07
Förlag
Modernista
Översättare
Jessica Hallén
ISBN
9789178935079

Ranish Tweed Ljudbok

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-07-07

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
FRISTÅENDE THRILLER AV FÖRFATTAREN TILL LEWIS-TRILOGIN

Nominerad till en CWA Dagger In The Library Award


»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, The New York Times

Niamh och Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska göra marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb. Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död. Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra och mot en dödlig, hänsynslös fiende.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Ranish Tweed är hans nya thriller, som än en gång utspelar sig på det skotska höglandet.

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin

»Ranish Tweed är en rafflande thriller om kärlek och hämnd, med Yttre Hebriderna som fond. Peter May frammanar miljöer som är nästan magiska i sin otämjda skönhet.« New York Journal of Books
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ranish Tweed. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte hans bästa men klart läsvärd
  Kim M. Kimselius, 24 juli 2020

  En spännande inledning som gör att man direkt kommer in i boken. Därefter blir det för mycket hopp fram och tillbaka i tiden. Jag älskar dock slutet på boken.

  Som i alla tidigare böcker av Peter May lär jag mig något. Den här gången är det tweed som står i centrum. De kyliga vindarna, regnet, dimman på de Yttre Hebriderna är som vanligt bra skildrat och jag undrar hur någon står ut med att bo där.

  Inte hans bästa bok, men klart läsvärd.

  Niamh och Ruairidh Macfarlan... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May