Kvinnan i svart (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-07-09
Förlag
Modernista
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
The Woman in Black
SAB
Hce
ISBN
9789178935208
Kvinnan i svart (pocket)

Kvinnan i svart

Pocket Svenska, 2021-07-09
65
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En av de otäckaste böckerna någonsin. Ett mästerverk.« | Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

»En viktoriansk skräckklassiker av bästa märke.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En klassisk viktoriansk skräckis. De kalla kårarna kilar pålitligt längs ryggraden.« | Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad

Den unge Londonadvokaten Arthur Kipps får i uppdrag att bege sig till en avlägset belägen landsortsstad för att närvara vid mrs Alice Drablows begravning och ordna upp det dödsbo hon lämnat efter sig.
Väl på plats slås Kipps av ortsinvånarnas märkliga ovilja att tala om Drablow; blotta omnämnandet tycks fylla dem med rädsla - i synnerhet allt som rör familjens mytomspunna egendom, Eel Marsh House, som stolt och spöklikt höjer sig över de dimhöljda sankmarkernas förrädiska vidder. Och det dröjer inte länge förrän Kipps inser att stadens invånare har goda skäl att tala tyst om huset. Platsen han kommit till ruvar på en ondskefull hemlighet, en mörk gåta som på ett dunkelt men oavvisligt sätt utgår från den skrämmande gestalt som oväntat dök upp på begravningen - kvinnan i svart.

 

SUSAN HILL [född 1942] är en engelsk författare som bland annat har belönats med Somerset Maugham Award, Whitbread Novel Award och John Llewellyn Rhys Prize. Mest känd är hon för Kvinnan i svart [The Woman in Black, 1983]. År 2012 tilldelades hon Brittiska Imperieorden (CBE) för sin författargärning. Samma år kom filmversionen av Kvinnan i svart, med Daniel Radcliffe i huvudrollen.

 

»Detta är krypande läskigheter som nog inte ska läsas i ödslighet på landet.« | Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

»Susan Hill skriver suveräna spök- och skräckromaner, och bäst är den ruggiga Kvinnan i svart.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Fler böcker av Susan Hill