Död bland de döda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (231.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
En Paul Kennet-deckare (del 1)
Inläsare
Peter Melin
Utgivningsdatum
2020-05-14
Förlag
Modernista
ISBN
9789178935284

Död bland de döda Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En av de stora svenska deckarklassikerna

»H. K. Rönblom är som en intelligentare och roligare Agatha Christie.« Lotta Olsson, DN

»Rönbloms böcker är en glädje att läsa. De är intelligent skrivna, med god, lätt ironisk stil och dessutom ofta med ett metaperspektiv, som roar den vana deckarläsaren.« Carina Burman, Svenska Dagbladet

Läraren och historikern Paul Kennet är tjänstledig och har rest till en mindre ort för att forska i rådhusarkivet. Han hyr ett rum på ett pensionat. Ett rum där tjänstemannen Odel nyligen hittats död, troligen i sviterna efter en operation.
Men det finns oklarheter kring dödsfallet. Kennet börjar rekonstruera händelserna. Han gör efterforskningar i den brokiga skaran pensionatsgäster, existenser som på olika sätt kommit på kant med samhället.
Om det ligger ett brott bakom dödsfallet - var finns motivet? Vem skulle vilja se den beskedlige Odel död? Död bland de döda är den första boken i serien om Paul Kennet.

H.-K. RÖNBLOM [1901 -1965] var tillsammans med Maria Lang och Stieg Trenter en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör bland annat på Aftonbladet, och hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som uppslukande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.

»Återutgivningen av Rönbloms romaner är en kulturgärning att tacka för.« Pär Alexandersson, DAST Magazine

»Likt Hercule Poirot söker sig Paul Kennet fram mot lösningen genom tankens kraft. Ni som finner glädje i finurligt uppbyggda deckargåtor kommer inte att bli besvikna.« DAST Magazine

»Årets bästa spänning 2016.« Mats Palmquist, Borås tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av H-K Rönblom