Ett kallt fall (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (403.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Enzo Macleod (del 1)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2020-05-14
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789178935574
Ett kallt fall (ljudbok)

Ett kallt fall Ljudbok

(27 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
FÖRSTA BOKEN OM ENZO MACLEOD - AV FÖRFATTAREN TILL LEWIS-TRILOGIN

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« Magnus Utvik, Go"morron, SVT om Lewis-trilogin

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.
Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d'Administration försvann för tio år sedan. Enzo Macleod, skotsk rättsmedicinare, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.
Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA . Ett kallt fall är den första boken i hans serie - The Enzo Files - om rättsmedicinaren Enzo Macleod, som utspelar sig i Frankrike.

»Han har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas Deckarhörna
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett kallt fall. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven berättelse, men lite för konstruerad
    Kai Schirmer (Berga), 28 september 2020

    Jag tycker om Peter May's böcker. Men i det här fallet är ja lite besviken. Men först det positiva: Peter May skriver på ett fängslande sätt och med underbara dialoger. Och även med humor och underbara karaktärer. Men varför påminner hela historien mig om en berättelse av Dan Brown? Och hur kan det vara att huvudpersonen, som bosatte sig i Frankrike, och som är välutbildad, aldrig har hört talas om katakomberna i Paris och inte vet något om katakombernas historia? Det är lite för lätt att gen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May