Ett kallt fall (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En Enzo Macleod- deckare (del 1)
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Extraordinary People
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
202 g
SAB
Hce
ISBN
9789178935819
Ett kallt fall (pocket)

Ett kallt fall

(75 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-09-28
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första boken i Peter Mays deckarserie om Enzo Macleod

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.
Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d Administration försvann för tio år sedan.
Enzo Macleod, skotsk kriminaltekniker, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa ett av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.
Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.
I svensk översättning av Leif Jacobsen.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« | MARILYN STASIO, NEW YORK TIMES
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett kallt fall
 2. +
 3. Döden i Gaillac

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden i Gaillac av Peter May (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ett kallt fall. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annorlunda Peter May
  Jörgen Olofsson, 22 januari 2021

  För den som väntar sig en bok liknande de tidigare Peter May skrivit kan denne bli lite besviken. Till skillnad så saknar "Ett kallt fall" den karga naturen samt svärtan och allvaret från "Harris trilogin". Utan boken är skriven i en lättsammare stil i ett drivet raskt tempo, ofta med humoristiska betraktelser och konversationer. Själva historien är uppbyggd snarlikt "Da Vinci koden" där historiens gåta löses med ledtrådar som ges utmed vår hjälte Enzos vedermödor. Personligen ser jag fram emot att få följa honom i kommande äventyr och gåtor.

 2. Besviken
  maria larsson, 15 januari 2021

  Boken levde inte upp till mina förväntningar. Jag har älskat hans andra böcker, men denna passade inte mig. Kändes lite som Da Vinci koden.....not my cup of Tea....

 3. Läsvärd
  Eva Maria Josefsson, 13 januari 2021

  Lite förmycket franska ord
  Var lite seg i början men bättrade på sig
  Tycker nog att hans tidigare böcker om Shetlandsöarna
  var bättre men klart läsvärd

 4. Användning av ordet "du" i Frankrike.
  Marianne, 1 januari 2021

  Handlingen utspelar sig i Paris och i Frankrike duar man inte som hos oss. Irriterande att alla uttryck o namn på franska är kursiva , stör flytandet i läsningen. På sid 188 "..hon har varit själv ..." "Jag har varit själv i tjugo år. Trodde det hette "ensam". Ganska seg historia dessutom.

 5. För många franska fraser.
  -, 26 december 2020

  Lite för många franska fraser om man inte talar franska. Annars en bra intrig. Ny författare för mig. Ska ge honom en chans till.

 6. Läsvärd
  Bo Urban Lundgren, 25 december 2020

  Lite väl mycket kursiverad stil när det gäller gator o byggnader men sen blev det riktigt bra. Jag rekommenderar den.

 7. Annat än tidigare
  Ingela, 21 december 2020

  Läst alla Peter Mays böcker, denna var lite seg och omständlig. Hans beskrivande språk är dock, som vanligt, strålande. Man ÄR i Frankrike.

 8. Nej tack
  Daniel Nordström, 3 december 2020

  Jag har gillar Peter May tidigare med Shetlandsdeckarna, men det här var verkligen inte bra. Känns mest som ett riktigt dåligt försök att skapa en ny Da Vinci koden. Allt är överkonstruerat, storyn utan trovärdighet och man har tappat intresset långt före den löjliga upplösningen.

  Trist när en i grunden bra författare tappar bort sig så här.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Peter May