Corona, klimatet & det kroniska nödläget (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2021-02-12
Förlag
Modernista
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
Corona, Climate, Chronic Emergency
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
230 g
SAB
O
ISBN
9789178936908
Corona, klimatet & det kroniska nödläget (häftad)

Corona, klimatet & det kroniska nödläget

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-02-12
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»En av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital« | Ola Söderholm

En stridsskrift från en av samtidens mest främsta röster i klimatfrågor

Betydelsen av seklets första verkligt stora pandemi kan inte underskattas. Regeringar talar om krig, samtidigt som de säger att allt snart ska bli som vanligt. Men tänk om normaliteten inte längre är möjlig? Om världen trots allt kan mobilisera sig på det vis som den gjorde våren 2020, borde det även vara möjligt att konfrontera den förödelse som utgör klimatförändringarna.
Corona, klimatet & det kroniska nödläget är en stridsskrift från en av världens främsta tänkare i frågor om människans överlevnad. Andreas Malm kräver att tidens krigstillstånd införs på permanent basis, för att möta en större och farligare fiende. Det finns inte längre tid för förnekelse.

ANDREAS MALM [f. 1977] är fil dr. i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan. Boken Stormens utveckling, allmänt uppfattad som en av vår tids definierande klimatskrifter, har också den nyligen utkommit på svenska.

»Andreas Malm är en av vår tids mest relevanta tänkare. Han är också en stilist som förmår göra beskrivningen av kopplingarna mellan avskogning, uppvärmning, kokta myrkotteungar och utegångsförbud till njutbar läsning.« | Helena Granström, Expressen

»Andreas Malm belyser kopplingarna mellan klimatkris och pandemier. En intensiv polemik i kölvattnet av Covid-19.« | New Statesman

»Det sprakar om sidorna. En akut viktig bok. | Spectre
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Corona, klimatet & det kroniska nödläget
  2. +
  3. Stormens utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormens utveckling av Andreas Malm (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Corona, klimatet & det kroniska nödläget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Avskogning + virus = pandemi
    Hans Bergstedt, 1 maj 2021

    Malm visar på ett nöjaktigt sätt hur den omfattande avskogningen i tropiska områden utsätter människan för för oss främmande och sjukdomsalstrande virus, som coronavirusen. Boken är inte skriven som en avhandling utan är både en resonerande och deklarerande berättelse om vad som kan komma att bli biosfärens (som vi känner den) sista tidsålder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Malm