Min värld smälter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2021-03-02
Förlag
Modernista
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Verda mi smelter - Å leve med klimaendringar på Svalbard
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
252 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789178938001
Min värld smälter (häftad)

Min värld smälter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-03-02
190
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dramatiskt & personligt om att leva mitt i klimatförändringarna

»En lättfattlig och skrämmande inblick i hur klimat - förändringarna påverkar Svalbard och vad det innebär för hela världen. En bladvändare i dokumentärgenren.« | Tidskriften Altså

»Line Nagell Ylvisåker skriver en temperamentsfull litterär sakprosa, med inslag av överraskande, slående och poetiska bilder.« | Dagbladet

2015 går en kraftig lavin i Longyearbyen, Svalbard. En flicka och en familjefar dör. Åren därpå inträffar flera jordskred. Ett hus i stadens centrum förstörs av en ny lavin. Någonting är - uppenbart - fel på Svalbard. Sedan 1961 har ögruppen värmts upp sex gånger snabbare än resten av världen. Longyearbyen är också journalisten Line Nagell Ylvisåkers hem. Vad händer egentligen med staden där hon byggt hus och uppfostrat sina två barn? I jakten på svar söker hon upp den meteorolog som hamnade under snömassorna 2015. Hon besöker fiskaren, med 40 vintrar bakom sig. Hon finner Svalbard-skogarnas historiska fossiler och möter isbjörnar i jakt på föda. Under ett år följer hon arbetet med att säkra Longyearbyen mot naturförändringarna.Min värld smälter är en berättelse om att leva mitt i klimatförändringarna; ett undersökande och personligt reportage som visar hur uppvärmningen påverkar våra liv - ett trauma som utspelar sig rakt framför våra ögon.

 

LINE NAGELL YLVISÅKER är en norsk författare, fotograf och journalist, bosatt på Svalbard. I tolv år arbetade hon på Svalbardposten. Min värld smälter är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min värld smälter
  2. +
  3. Matematik startbok - för ingenjörer och naturvetare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik startbok - för ingenjörer och naturve... av Kerstin Ekstig, Lennart Hellström, Håkan Sollervall (häftad).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »