Snöblind (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Det mörka Island (del 1)
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2021-02-25
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Snjóblinda
SAB
Hce
ISBN
9789178938162
Snöblind (inbunden)

Snöblind

Inbunden Svenska, 2021-02-25
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« | The Times

Första boken i Det mörka Island-serien

I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.

 

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare, liksom de följande böckerna i serien. Nu kommer Ragnar Jónassons hyllade debut Snöblind första boken i Det mörka Island-serien för första gången på svenska.

 

»Jónasson har en verklig gåva när det gäller att beskriva det isländska landskapets ogästvänliga skönhet, med bländande snöstormar som täcker byn i ett tjockt, vitt mörker .« | New York Times Book Review

»En isande thriller.« | The Washington Post
Visa hela texten

Fler böcker av Ragnar Jónasson