Dödssynden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En Berling-Pedersen-deckare (del 1)
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Modernista
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789178938391
Dödssynden (pocket)

Dödssynden

(35 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2021-02-08
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Utsedd till ÅRETS BÄSTA SVENSKA DEBUT av Svenska Deckarakademin!

Nominerad till Årets deckardebutpå Crimetime Awards 2020.

»Egensinnig debut med noir-känsla, som fick Årets debutantpris av Svenska Deckarakademin.« | Lotta Olsson, DN, väljer årets bästa deckare 2020

En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant och samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Handlederna är sönderskurna och ett grovt snöre är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet. Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns över strupen två sår - som ett kors. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sanna Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sanna upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan.
Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen - och som blir långt mer personlig för Sanna än hon någonsin kunnat ana.

MARIA GRUND, född och uppvuxen utanför Stockholm, är skribent och manusförfattare med en Master of Fine Arts-examen från New York University. Under sin karriär har hon främst arbetat inom film- och mediebranschen, varav många år som redaktör för det brittiska mediebolaget The Smalls. Efter flera år i London och New York är hon nu bosatt på Gotland. Dödssynden är hennes första roman, som väckt stort internationellt förhandsintresse.

»Maria Grund har debuterat med en driven roman om en spännande hjältinna, som hyser ett sanningspatos och som inte vill släppa taget innan den oväntade sanningen avslöjas.« | Sundsvalls tidning

»En imponerande debut.« | Uppsala Nya Tidning

»Ett ödsligt, ruggit drama med helt eget tonfall.« | Lotta Olsson, DN

»Den som söker efter en hårdkokt deckare med blod, många mord och andra hemskheter, har här ett gyllene tillfälle.« | Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödssynden
 2. +
 3. Tio grisar nere

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tio grisar nere av Denise Rudberg (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Dödssynden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Karikatyrer
  ALP, 1 oktober 2021

  Boken motsvarade inte förväntningarna på en bok som fått pris som årets debut.
  Själva historien, om än osannolik, innehöll en hel del spännande inslag, men karaktärerna är grovt tillyxade.
  Särskilt de två huvudpersonernas dysfunktionella beteende blev närmast karikatyriskt skildrade och inga som lockar till fortsatt bekantskap.

 2. Nerköp
  Ritva Nordin, 28 augusti 2021

  Om det här var bästa debutanten 2020 - hur var de andra? Jag läser mycket, deckare och annat, men en så rörig historia var det längesen jag kämpade mig igenom. Dussindeckare i flickboksstil. Inte höjde det spänningen (obefintlig hos mig) att författaren undviker att nämna öns namn, tvärtom. Omslaget avslöjar ju ändå.

 3. Spännande och ett oväntat slut!
  Marie L, 23 augusti 2021

  Om en lite tung bakgrund angående huvudpersonen som man får ta del av - hennes privatliv var något komplicerad efter 10 år av sorg... borde kanske har kommit lite längre i den..
  Boken var i övrigt spännande och underhållande och ett oväntat slut. Jag tyckte boken var bra och väntar med spänning på hennes nästa bok.

 4. Dödssynden
  Yves Devolder, 2 juli 2021

  Den bästa deckaren och debutroman som jag har läst i en lång tid, här finns det en bok, en bladvändare för alla läsare som längtar efter hemskheter och många mord med blod. En underbar läsning för att fylla en sommarnatt!

 5. Dödssynden
  Marie Welander, 7 mars 2021

  Otroligt spännande med överraskande vändningar och mycket välskriven. Ett oväntat spännande slut. Bladvändare var den absolut svårt lägga ifrån sig.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Maria Grund