Tao te ching : taoismens källa (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
4
Förlag
Arriba förlag
Översättare
Stefan Stenudd
Medarbetare
Stenudd, Stefan (form)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Cmbab,299.514
ISBN
9789178940110
Tao te ching : taoismens källa (kartonnage)

Tao te ching : taoismens källa

av Laozi
(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

Tao te ching, taoismens källa, den över 2000 år gamla boken om Vägen och Dygden, enligt legenden skriven av Lao Tzu, är en av de stora klassikerna. Taoismens milda och insiktsfulla livsfilosofi presenteras i 81 verser, som sedan tillkomsten varit ledstjärnor för allt österländskt tänkande, det senaste seklet också i allt högre grad för västerlandet.

Stefan Stenudd har gjort den svenska tolkningen, där den senaste tidens arkeologiska fynd från Kina inkluderats. Han har också skrivit omfattande förklaringar. Poeten Li Li har granskat tolkningen. Den rosades i pressen för sitt klara språk och sin fyndiga kommentartext.

Sedan sin första upplaga har boken omarbetats och kompletterats, såväl med fylligare kommentarer och fler bilder, som de nyaste rönen om denna åldriga men livslevande urkund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tao te ching : taoismens källa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sublimt, belysande och mystiskt
    MB, 30 augusti 2011

    Lao Tzu ser allt; nåja, nästan allt. Han ser allt i det han beskriver. Vad är Tao? frågar Tzu oss, retoriskt eller inte, det vet vi inte, men självaste ovissheten kring det är ett starkt retoriskt medel som greppar tag läsaren i en av de mest komplexa filosofiska banor litteraturen har att delge. De taoistiska mästarna, vilka är de? Var Tzu den första som tog sig an filosofin eller var det endast en mästare som kom att formulera den? Boken ger inte många svar. Lao Tzus text ger många. Vad som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Laozi

Övrig information

Den cirka 2.500 år gamla boken om Vägen och dygden, enligt legenden skriven av Lao Tzu, är en klassiker av biblisk proportion. Taoismens milda och insiktsfulla livsfilosofi presenteras i 81 verser, som sedan tillkomsten varit ledsjtärnor för allt österländskt tänkande, det senaste seklet också i allt högre grad för västerlandet. Stefan Stenudd har gjort den svenska tolkningen, där den senaste tidens arkeo logiska fynd från Kina inkluderats. Han har också skrivit omfattande förklaringar. Poeten Li Li har granskat tolkningen. Sedan den första upplagan på annat förlag, som rosades i pressen för sitt klara språk och sin fyndiga kommentartext, har boken omarbetats och kompletterats .