Qi : öva upp livskraften (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2010-04-01
Förlag
Arriba förlag
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Vml
ISBN
9789178940332
Qi : öva upp livskraften (häftad)

Qi : öva upp livskraften

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-04-01
119
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Qi är det österländska namnet på livskraften, eller livsandan. Detta uråldriga begrepp har sin motsvarighet i många kulturer i världen, alltid kopplat till anda och andning. Men det är mer än bara luftens väg genom lungorna eller syrets genom blodådrorna. Qi är den universella energi som genomströmmar allt och är en förutsättning för liv.

Både akupunktur och reiki använder qi som en väg till hälsa. Det finns otaliga metoder för att träna upp sin qi, såsom meditation, taiji, qigong eller de japanska kampkonsterna. Allihop är tidskrävande och komplicerade - men det går att väcka sin livskraft med små enkla medel. Det är vad den här boken lär ut i ett antal grundläggande övningar, som man kan pröva utan några förhandskunskaper eller särskilda färdigheter.

Stefan Stenudd är författare och instruktör i den japanska kampkonsten aikido, som han tränat sedan 1972. Han är graderad till 7 dan shihan, har bland annat skrivit en bok om aikidons principer, en tolkning av den kinesiska urkunden Tao te ching och av den berömda japanska klassikern Fem ringars bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Qi : öva upp livskraften
 2. +
 3. Kinesisk medicin : vägen till Qi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kinesisk medicin : vägen till Qi av Matthew Sweigart (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Qi : öva upp livskraften. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett uselt hafsverk
  hentai, 19 december 2014

  Stefan Stenudd skriver böcker om det mesta: hellre än bra i många fall. Det här är ett riktigt bottennapp. Som mångårig utövare av T'ai Chi, Qi Gong och Reiki riktigt ryser jag när jag läser sakfelen och de taffliga förenklingarna av olika tekniker och dess historiska bakgrund.
  Det finns en anledning till att de vise i gamla Kina gav oss tekniker som T'ai Chi och Qi Gong för att bygga upp livskraften. Det är något som måste kultiveras långsamt och med tålamod under många år. Stefan Stenud... Läs hela recensionen

 2. En enkel vägledning till att främja sin livskraft,...
  Arnold, 14 maj 2013

  En enkel vägledning till att främja sin livskraft, dvs. Qi, med enkla och bra övningar. En av de bättre självhjälpsböckerna, och står sig bra mot många Qigongböcker som bara syfter till att kränga begränsade delar av en metod för att sälja in efterföljande kurser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Stenudd