Aikido - den fredliga kampkonsten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2010-10-13
Upplaga
3
Förlag
Arriba förlag
Medarbetare
Stenudd, Stefan (form)
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Rbid
ISBN
9789178940370
Aikido - den fredliga kampkonsten (häftad)

Aikido - den fredliga kampkonsten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-10-13
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aikido är en fredlig kampkonst. Dess försvarstekniker ska vara så väna att angriparen blir förtjust. Det finns ingen tävling, för alla deltagare ska vara vinnare. Det är en konst som tar en livstid att lära sig.

Den här boken presenterar de grundläggande principerna i aikido, djupt rotade i österländsk filosofi och samurajernas förädlade ideal. Den berättar också utförligt om aikidons historia i Japan och Sverige.

Stefan Stenudd är 7 dan Aikikai shihan, f.d. vice ordförande i Internationella Aikidofederationen, ledamot i den svenska graderingskommittén och f.d. ordförande i Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Han har tränat aikido sedan 1972. Annars är han författare av både skön- och facklitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aikido - den fredliga kampkonsten
  2. +
  3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aikido - den fredliga kampkonsten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Aikidos anda
    Stephan Schröder, 14 december 2016

    Boken handlar inte om specifika Aikidotekniker utan om en flertal principer som användas i hela Aikidon. Förklaringar är inte biomekaniska utan nästan filosofisk. Det låter nu nästan som om boken skulle inte hjälpa att förbättra ens Aikido, men det är inte alls vad som jag säger! Det är precis sådana avancerade funderingar som lyfter ens Aikido ifrån en blott kraft-mot-kraft brytning till en högre nivå.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Stenudd