Social mättnad, relationell hunger (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lund Studies in Media and Communication (del 26)
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2021-04-22
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
220 x 155 x 13 mm
Vikt
410 g
SAB
O
ISBN
9789178957613

Social mättnad, relationell hunger

Häftad,  Svenska, 2021-04-22
315
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om hur vanliga konsumenter utmanar den etablerade matindustrin. I digitala grupper kan individer diskutera sådant som engagerar dem. Det kan handla om tillverkning av margarin, dolt socker eller antibiotika i kött. Jakten på sanningen om maten gör konsumenter till detektiver: de är vaksamma och vill "avslöja" företag och myndigheter. Organisationer, å sin sida, måste förhålla sig till konsumenters organiserade engagemang. Hur organisationer ser på sin egen roll, och hur de betraktar andras, påverkar hur de väljer att kommunicera. I boken studeras medborgarinitiativet Matfusket, Livsmedelsverket, Livsmedelsföretagen och tre producerande företag (ICA, Oatly & Nestlé). Boken utforskar deras olika syn på expertrollen och känslor. Deras skilda sätt att agera på sociala medier diskuteras också, dels utifrån Matfusket, dels utifrån ett organisationsperspektiv. Men studien visar också på riskerna med motstående positioner och faran med alltför få mötesplatser där föreställningar kan prövas mot varandra.

Boken vänder sig till forskare och studenter med intresse för strategisk kommunikation ur ett relationellt perspektiv, men är också relevant för strateger i organisationer som möts av konspirerande medborgare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Social mättnad, relationell hunger
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Rosén

  • Normkritisk pedagogik

    Janne Bromseth, Frida Darj, Maria Rosén, Gunilla Edemo, Renita Sörensdotter

    Normkritisk pedagogik är ett begrepp som har etablerats i Sverige under de senaste åren. I tio kapitel undersöks här med hjälp av feministiska, queerteoretiska och intersektionella angreppssätt vad normkritiska perspektiv kan innebära och hur de k...