I huvudet på en Normalstörd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (193.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Matias Holm
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179031268
I huvudet på en Normalstörd (ljudbok)

I huvudet på en Normalstörd (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-04-20

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det börjar med att Pär Johansson får jobb på den kommunala omsorgen i Hudiksvall. När han upptäcker att de funktionshindrade skickas på kurser för att lära sig knyta skorna blir han frustrerad. Nog borde de få använda sin tid till något vettigare. Han köper skor med kardborrband och föreslår att de ska få börja spela teater i stället. Resten är en svensk framgångssaga. Glada Hudik-teatern har berört alla - från publiken på Cirkus i Stockholm till Broadway i New York.

Pär Johansson delar med sig av de erfarenheter som åren med de utvecklingsstörda har gett honom, och förklarar varför han själv kallar sig normalstörd. Han berättar om avgörande händelser i sitt eget liv och får oss att se på oss själva och våra medmänniskor med nya ögon.

Medlemmarna i Glada Hudik-teatern lär Pär vad det innebär att vara människa. I mötet med dem ser han att det går att umgås utan att ta på sig en mask, det går att mötas trots att man kommer från olika bakgrund med olika förutsättningar, och det går att göra det som andra säger är omöjligt. Det har de bevisat varje dag i femton år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna