Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Bengtsson, Paulina
ISBN
9789179032418
Utnyttjad, våldtagen och såld : en sann historia (inbunden)

Utnyttjad, våldtagen och såld : en sann historia

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-09-08
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Paulina är 22 år träffar hon mannen hon drömt om: Jim. Han är stark, karismatisk och redo att bilda familj. Det börjar som en vacker kärlekssaga på internet, men leder snart till en vardag präglad av hot, övergrepp och sjuka sexuella böjelser. Under fyra månader utnyttjas Paulina som sexslav och Jim säljer hennes kropp till män som får göra vad de vill med henne. Han blir alltmer svartsjuk och med ständiga hot kontrollerar han varje steg hon tar. Till slut ser hon ingen annan utväg än att begå självmord. Men innan Paulina sätter sin plan i verket, upptäcker hon att hon är gravid och det ger henne kraft att fly.
Några år senare möter hon sin förövare i domstol. Han döms till ett långt fängelsestraff. I Utnyttjad, våldtagen och såld berättar hon sin fruktansvärda historia och om den långa och svåra vägen tillbaka till ett normalt liv.

PAULINA BENGTSSON driver sedan 2008 den ideella föreningen Novahuset, som hon startat för att hjälpa andra som utsatts för sexuellt våld. För henne handlar det om att göra något bra av det hemska som har hänt och att det till och med fått en mening. Paulina lever idag med sin man, sina två döttrar och två bonusbarn och tilldelades 2019 Stora mammapriset av Expressen.

JESSIKA DEVERT är journalist och författare. Hon har tidigare bland annat givit ut biografierna Nazibruden med Anna-Lena Joners Larsson, Nu är det kul igen med Karin Adelsköld och Ett vinnande slag med Helen Alfredsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utnyttjad, våldtagen och såld : en sann historia
 2. +
 3. Nu är det kul igen : från utmattning till arbetsglädje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu är det kul igen : från utmattning till arbet... av Karin Adelsköld, Jessika Devert (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utnyttjad, våldtagen och såld : en sann historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 15 november 2020

  Den här boken bygger på en sann berättelse där Paulina berättar hur hon 22 år gammal möter Jim sitt livs stora kärlek - tyvärr visar det sig väldigt snabb att Jim är någon helt annan än vad Paulina trodde. Han våldtar henne, utnyttjar henne sexueltt, säljer hennes kropp till andra män och för även en psykiskt misshandel mot Paulina.

  Det här var en bok som berörde mig - den är gripande, stark, hemsk men innehåller också glädje och kärlek. Paulina berättar väldigt öppet och ärligt om d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna