Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anki Karlsson (del 5)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2020-11-10
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
188 g
SAB
Hc
ISBN
9789179033132
När sista strofen klingat ut (pocket)

När sista strofen klingat ut

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2020-11-10
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det lackar mot jul i Mullvalds socken. Anki och barnbarnet Maja är i full gång med förberedelserna inför familjeinvasionen från fastlandet. Ankis parhäst Tryggve har däremot riktat in sig på en lugn och skön julhelg tillsammans med rottweilern Putte.
Helt oannonserat dyker så Tomas och Nils upp, ett par som Anki och Tryggve lärt känna på en resa till Italien. Paret ska semestra på Gotland över jul och Tomas har bestämt sig för att lösa mysteriet med vad som hände hans gammelmoster Dagny när hon på fyrtiotalet kom tillbaka till Gotland från ett liv som missionär i Afrika.
Allt går dock inte bara sin gilla gång med bullbak, köttbulletrillning och gamla brev från Afrika. Maja har tonårsproblem som Anki har svårt att hantera och ju närmare Tomas kommer sanningen om sin gammelmosters försvinnande, desto mer spänd blir situationen i en för honom okänd familj i socknen. Kommer sanningen fram står den familjen inför total kollaps. För att göra ont värre drar en rejäl snöstorm in över Gotland och lamslår hela ön.
När Anki i vanlig ordning handlar först och tänker sedan blir situationen riktigt farlig, och från fastlandet finns ingen hjälp att få - alla kommunikationer är avskurna.

MARIANNE CEDERVALL har i drygt tio år varit oerhört populär med sin serie om Mirjam och Hervor. 2015 kom Av skuggor märkt, den första boken i serien om den något motsträviga mysterielösarduon Anki och Tryggve. I denna bok är Anki och Tryggve tillbaka för femte gången.

"en lysande person- och miljöskildring med många igenkänningsfaktorer"
Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När sista strofen klingat ut
 2. +
 3. Dö för vårt syndiga släkte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dö för vårt syndiga släkte av Marianne Cedervall (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När sista strofen klingat ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En resa från verkligheten....
  Kerstin Svensson, 15 september 2021

  Älskar exakt ALLA böcker med dessa huvudpersoner. Författaren kan verkligen konsten att flytta läsaren till en annan och väldigt rolig värld.
  Hoppas det blir fler.

 2. Mysig och spännande!
  Ann-Kristin S, 26 maj 2021

  Alltid lika roligt att läsa om Anki, Tryggve och co.
  Är både en spännande och feel good-bok.
  Hoppas det kommer fler böcker i serien.

 3. Bra femte del
  AgnesKenshin, 19 december 2020

  Gillar författarens bokserie med Anki och Tryggve med Putte. Roligt att Ankis barnbarn Maja fått mer utrymme. Kanske bra med lite "ungt blod";) Även om jag föredrar det äldre radarparet bäst! Hästintresserad är jag ej men mysigt att få vara del i det genom samtliga böckerna.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marianne Cedervall