Det vilsna barnet : den sanna historien om en flicka som inte kunde be om hjälp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Lind & Co
Översättare
Lena Kamhed
Originaltitel
Lost Child
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
215 x 140 x 24 mm
Vikt
480 g
SAB
Vle
ISBN
9789179033170
Det vilsna barnet : den sanna historien om en flicka som inte kunde be om hjälp (inbunden)

Det vilsna barnet : den sanna historien om en flicka som inte kunde be om hjälp

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-09-08

Slutsåld

Det vilsna barnet är en gripande skildring av en rotlös liten flicka och en pedagogs fasta beslutsamhet att hjälpa henne till rätta.
Jessie är nio år gammal, med rött hår, gröna ögon och ett förtrollande leende. Dessutom är hon begåvad och ritar fantastiska, intrikata teckningar. Men Jessie vet också hur hon ska få sin vilja fram genom att ljuga, skrika och göra andra illa. Hennes föräldrar klarar inte av henne, och hennes socialarbetare kämpar med hennes destruktiva beteende och ursinniga humörsvängningar.
Efter en kaotisk väg via mängder av fosterhem får Jessie slutligen diagnosen reaktiv kontaktstörning. Den uppkommer när små barn berövas den livsviktiga anknytningen med pålitliga vuxna som ska hjälpa dem att utvecklas känslomässigt och att skapa normala band till andra människor. Specialpedagog Torey Hayden kallas in för att hjälpa till. Hon bestämmer sig för att träffa Jessie varje vecka i hopp om att förstå hennes utagerande beteende. Genom Toreys försiktiga uppmärksamhet kommer de chockerande sanningarna bakom Jessies lögner fram. Kan Torey och de andra socialarbetarna ge Jessie den kärleksfulla omsorg hon saknat, eller kommer hon att vägra släppa dem innanför sitt skal?

TOREY HAYDEN är bästsäljande författare och har skrivit såväl romaner som barn- och fackböcker. Hon är mest känd för böckerna om hennes egna erfarenheter av att arbeta med utsatta barn. Hennes 30-åriga skrivarkarriär har kantats av världsomspännande succéer, hon har översatts till fler än 35 språk, och böckerna har blivit såväl filmer som teateruppsättningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det vilsna barnet : den sanna historien om en flicka som inte kunde be om hjälp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  syster yster, 17 april 2023

  Och lite annorlunda skrivet om jag jämför med Toreys övriga böcker . Nu jobbade hon som volentär !Jag följde med spänning hennes arbete med barnet och hur utgången skulle bli ! Läs den !!

 2. Bra
  Gullan, 14 januari 2021

  Jag tror att jag läst alla hennes böcker om hennes arbete med utsatta och annorlunda barn. Den här var läsvärd men inte lika bra som hennes tidigare böcker.

 3. Gripande läsning
  Stinas_boksida, 18 oktober 2020

  Jessie är 9 år, och ett barn som hennes föräldrar egentligen inte ville ha.

  Föräldrarna orkar till slut inte med henne, och hon åker från det ena fosterhemmet till nästa, och till nästa. Ingen orkar med henne. Hon är smart, men hon ljuger, skriker och gör andra illa.

  Hon får till slut diagnosen reaktiv kontaktstörning, något man kan få om man har för lite anknytning tillsammans med vuxna.

  Man kallar in Torey Hayden, specialpedagog, och som jobbat med många svåra fal... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Torey Hayden