Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-07
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Emeli André
ISBN
9789179033644
Mindhunter. Den sanna historien om FBI:s seriemördaravdelning  (e-bok)

Mindhunter. Den sanna historien om FBI:s seriemördaravdelning E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Är du besatt av Netflix-serien "Mindhunter"? Läs den sanna historien om hur två FBI-agenters arbete i ett mörkt källarkontor växte till en av byråns elitavdelningar. Följ med bakom kulisserna i några av de blodigaste och mest komplicerade fallen i USA:s historia.
Under sin tjugofemåriga FBI-karriär blev agenten John Douglas legendarisk, och jagade några av vår tids mest ökända och sadistiska seriemördare: barnamördaren i Atlanta och Green River-mördaren i Seattle. Douglas har konfronterat, förhört och studerat en lång rad seriemördare och lönnmördare, exempelvis Jeffrey Dahmer, Charles Manson, Ted Bundy och Ed Gein, mannen som klädde sig själv i sina offers avskalade hud.

John Douglas använde psykologisk profilering för att sätta sig in i hur de mest ökända seriemördarna och brottslingarna tänkte för att förstå deras agerande och förhindra fler oskyldiga offer. Douglas memoarer Mindhunter är en bästsäljande klassiker inom true crime-litteraturen, som översatts till över tjugo språk. Han är förebilden för Jack Crawford i filmen "När lammen tystnar" och Holden Ford i Netflix-serien "Mindhunter".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna