Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2021-01-19
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 144 x 24 mm
Vikt
475 g
SAB
Kfa.53,Ls-fa
ISBN
9789179033804
Nazisternas fruar : Tredje rikets mäktigaste kvinnor (inbunden)

Nazisternas fruar : Tredje rikets mäktigaste kvinnor

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-01-19
221
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det som skiljer boken från andra böcker om andra världskriget är just att författaren så skickligt väver in nazikvinnornas liv i handlingen." Vetenskapsradion Historia

 

Göring, Goebbels, Himmler, Heydrich, Bormann och Hess är namn synonyma med makt och inflytande i Tredje riket. Kanske är namnen Carin, Emmy, Magda, Margarete, Lina, Gerda och Ilse mindre bekanta ...
De är kvinnorna bakom de ökända männen komplexa individer med distinkta personligheter som tjusades av Hitler och vars liv genomsyrades av nationalsocialistisk ideologi. Genom nazismens uppgång och fall älskade och förlorade kvinnorna, bildade familjer, grälade med sina män och varandra, medan de armbågade sig fram för att nå en position nära den mäktige Führern.
De har hittills setts som mindre viktiga, personer utan verklig betydelse, som om de var ovetande om sina mäns mordiska verksamheter, bortsett från bevisen som fanns överallt runt omkring dem: den stulna konsten som prydde deras väggar, slavarbetet som ägde rum i deras hem och koncentrationslägerprodukterna på deras bord.

I Nazisternas fruar beskrivs dessa kvinnor på djupet för första gången, och skickligt sammanflätas deras historier genom år av kamp, makt, förlust och förstörelse till efterkrigstidens förnekelse och självbedrägeri.

JAMES WYLLIE är författare, prisbelönt manusförfattare och tv-personlighet. Han har arbetat med ett flertal BBC-filmer.

"genom att belysa likheterna i kvinnornas ursprung, tillhandahåller Wyllie ett klart prisma för att få syn på perioden."
The Guardian

"Wyllies studie av de bättre hälfterna Tredje riket är grundlig och späckad med fascinerande detaljer."
The Tablet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Wyllie