Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hedersmannen (del 1)
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2003-12-01
Upplaga
4
Förlag
Bokförlaget Alerta
Originaltitel
Hedersmannen
Dimensioner
138 x 217 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789179105112
Hedersmannen (häftad)

Hedersmannen

Häftad,  Svenska, 2003-12-01
159
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Emma bygger upp sin nya tillvaro tillsammans med människor, som flytt undan förföljelser och vars anhöriga omkommit i Hitlers gaskamrar. Hon känner en stark beundran inför dessa krigets offer, som kämpar för ett värdigt liv. Hon vill bli som en av dem, en Överlevare.
Språkbehandlingen är utmärkt, såväl den som temat doftar verkligen 1950-tal. Miljöbeskrivningarna är träffande. Det är en gripande berättelse om det svenska klassamhället, där den rikes rätt består, men också om vad gemenskap mellan människor betyder och hur männniskor kan gå igenom förfärliga trauman och ändå ha kvar sin värdighet." Lena Udd, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hedersmannen
  2. +
  3. Födda i våldets tecken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Födda i våldets tecken av Lilian O Montmar (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lilian O Montmar

Övrig information

Det är skillnad på folk och folk. Inget konstigt med det. Vi är ju individer. En del ger man allt, andra är inte värda att bry sig om. Vissa vill inte inse det och andra ska inte inse det. Alla i det lilla samhället vet om det Onda, som har hänt pigan Emma, men Torsten Ulvegård är socknens mäktige hedersman och honom ger sig ingen på. Han använder sin makt för att kuva och vanhedra sina anhöriga och anställda.

Emmas familj slås i spillror och hon tvingas emigrera till Amerika. Kvar i 1950-talets Sverige lämnar hon sina föräldrar, men fadern kan inte förlika sig med skammen över att familjens heder skändats.

Emma bygger upp sin nya tillvaro tillsammans med människor, som flytt undan förföljelser och vars anhöriga har omkommit i Hitlers gaskamrar. Hon känner en stark beundran inför dessa krigets offer, män och kvinnor, som mot alla odds kämpar för ett värdigt liv. Hon vill bli som en av dem, en överlevare. Detta är första delen av en planerad triologi. Andra delen heter "Födda i våldets tecken" och har utkommit i V 26/ 2005
Lilian O. Montmar hedrades med det österrikiska Luitpold -Sternpriset för Litteraturens Främjande år 2002