En gentleman i Moskva (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Annika Hultman-Löfvendahl, Jan Hultman
Originaltitel
A Gentleman in Moscow
Medarbetare
Michaelsdotter, Elin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 34 mm
Vikt
279 g
SAB
Hce
ISBN
9789179130152
En gentleman i Moskva (pocket)

En gentleman i Moskva

(70 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket Svenska, 2019-11-12
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml - där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld.

Amor Towles förenar den sovjetiska historiens allvar med stor berättarglädje och livsbejakande humor. Trots smärtsamma förluster vill greve Rostov fortsätta att ta vara på tillvarons glädjeämnen - och Hotell Metropol förser både honom och läsaren med en varm blandning av mänsklighet, romantik, äventyr och märkliga sammanträffanden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En gentleman i Moskva
 2. +
 3. Je m'appelle Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Je m'appelle Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av En gentleman i Moskva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Falsk som vatten
  Justine13, 25 oktober 2022

  Inget är riktigt bra. Typisk amerikansk - Fahrenheit istället för Celsius - när det är kallt. Och någon som förläst sig på de ryska klassikern.

  Man tror inte en sekund på berättelsen.

 2. Fantastiskt bok
  Hans Nilsson, 22 juli 2022

  Är väl inte den bästa bok om man vill läsa saklig sovjethistoria.
  Men ur alla andra synvinklar är ett mästerverk.

 3. Högaktuell!
  ingela jonasson, 14 mars 2022

  Ryssland då och nästan nu. Sett genom en adlig (?) mans ögon.
  Utspelar sig på ett lyxhotell i Moskva. Läs den!

 4. En pärla att bära med sig
  -, 23 februari 2022

  En berättelse, vad är det? Vad vill författaren säga mig eller vad vill författaren teckna ned? En alldeles underbar bok som varsamt försätter dig på hotell Metropol i Moskva. Du får lära känna aristokraten greven, som efter Ryska revolutionen återvänder till sitt land för att han älskar det. I sin uppfostran har han med sig alla regler hur umgänge går till. Han är en ekvilibrist i umgänge och en stor människokännare.
  Berättelsen böljar framåt i motgångar och medgångar, under lång lång t... Läs hela recensionen

 5. En av de bästa jag läst
  lukasgamlen, 7 februari 2022

  När jag började läsa denna bok på sommaren för något år sedan hade jag ingen aning om vad jag gav mig in på. En gentleman i Moskva kan för de otåliga vara relativt långsam till en början, men för de som i lugn och ro sätter sig ner och börjar ta åt sig av berättelsens innehåll kommer aldrig att ångra sig. De vackra miljöbeskrivningarna, karaktärerna som kommer och går som gäster på Hotell Metropol och en fantastiskt skildring av en man (i Moskva) som får återuppleva sitt liv genom unika möten - gör denna berättelse till något alldeles särskilt.

 6. Värd att kämpa lite med
  BiblioteKarin, 30 maj 2021

  Om du vanligtvis läser böcker som inte kräver så mycket av läsaren kan den här boken blir en utmaningen. Tempot är ju ganska långsamt och allting utspelas ju på samma hotell under en väldigt lång tid. Varje gång jag känner att jag är lite trött på boken kommer det in en ny karaktär eller spännande händelse som ger berättelsen ny energi. När boken är slut känner jag en stor saknad efter gentlemannen i Moskva. Det är en bok som stannar länge efter läsningens slut.

 7. Måste läsa
  AK, 7 maj 2021

  En fantastisk skildring av Sovjetunionen sett ur ryskt perspektiv. Nutidshistoria i sin bästa form. Hotell Metropol, ett av Moskvas mest kända hotell, har huvudrollen.

 8. Ganska intressant men tråkig
  butomusu, 30 april 2021

  Långsam och berättelse iscensatt i Moskva efter revolutionen. Miljön och persongalleriet var mycket begränsat, det hände inget spännande men den var ändå småtrevlig. Det var dock en lättnad när den tog slut så att jsg kan få ge mig på något mer intressant.

 9. Rysk historia i annan form
  Osquar Aquarius, 24 februari 2021

  En roman skriven med mycket humor. 1900-talets ryska historia skildras från insidan av ett lyxhotell på ett intelligent sätt och med en överraskande avslutning. Mycket läsvärd.

 10. Tråkig bok
  Ewa , 23 februari 2021

  En av de sämsta böcker jag försökt läsa. Orkade bara läsa ca 60 sidor. Förstod mig inte på den, helt meningslös.

 11. Hjärnsköljare
  -, 18 februari 2021

  Underhållande, underfundig och väldigt speciell. En hjärnsköljare från alla andra böcker. Lite som glass sorbet mellan måltiderna. Kan behövas ibland

 12. Lysande svenska!
  Gunnar Ljungdahl, 22 december 2020

  Boken är underbar, kvick, eftertänksam och härlig! Jag har inte läst det amerikanska originalet! Med den svenska de två översättarna är oerhört inspirerande. En svenska som inte längre skriver, en svenska i paritet med språkets giganter Frans G Bengtsson och Hjalmar Gullberg!

 13. Sovetisk historia med en portion humor
  staffan stålfors, 11 oktober 2020

  Boken är spännande och underhållande. Med ett skratt i sinnet får man ta del av hur hur bolsjevikerna med viss iver tar över privilegierna efter tsarväldet, ombytta roller! Den ömsinta gentlemannen greven känner man sympati för som både förmår att anpassa sig till en förnedrande behandling och samtidigt känna kärleksfullt ansvar till det lilla flickebarnet Sofia. Alltså en underhållande bok som man gärna sträckläser.

 14. Förtjänar permanent plats i bokhyllan
  Taina, 31 december 2019

  En bok som ser det stora i det lilla och manar till eftertanke. Att den dessutom bitvis är rolig är också ett plus. Den är helt olik 'Konsten att höra hjärtslag' av Jan-Philipp Sendker men berör mig på samma sätt.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Amor Towles