En gentleman i Moskva (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Annika Hultman-Löfvendahl, Jan Hultman
Originaltitel
A Gentleman in Moscow
Medarbetare
Michaelsdotter, Elin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 34 mm
Vikt
283 g
SAB
Hce
ISBN
9789179130152
En gentleman i Moskva (pocket)

En gentleman i Moskva

(36 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2019-11-12
59
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml - där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld.

Amor Towles förenar den sovjetiska historiens allvar med stor berättarglädje och livsbejakande humor. Trots smärtsamma förluster vill greve Rostov fortsätta att ta vara på tillvarons glädjeämnen - och Hotell Metropol förser både honom och läsaren med en varm blandning av mänsklighet, romantik, äventyr och märkliga sammanträffanden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En gentleman i Moskva
 2. +
 3. Konturer ; Transit ; Kudos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konturer ; Transit ; Kudos av Rachel Cusk (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av En gentleman i Moskva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Måste läsa
  AK, 7 maj 2021

  En fantastisk skildring av Sovjetunionen sett ur ryskt perspektiv. Nutidshistoria i sin bästa form. Hotell Metropol, ett av Moskvas mest kända hotell, har huvudrollen.

 2. Ganska intressant men tråkig
  butomusu, 30 april 2021

  Långsam och berättelse iscensatt i Moskva efter revolutionen. Miljön och persongalleriet var mycket begränsat, det hände inget spännande men den var ändå småtrevlig. Det var dock en lättnad när den tog slut så att jsg kan få ge mig på något mer intressant.

 3. Rysk historia i annan form
  Osquar Aquarius, 24 februari 2021

  En roman skriven med mycket humor. 1900-talets ryska historia skildras från insidan av ett lyxhotell på ett intelligent sätt och med en överraskande avslutning. Mycket läsvärd.

 4. Tråkig bok
  Ewa , 23 februari 2021

  En av de sämsta böcker jag försökt läsa. Orkade bara läsa ca 60 sidor. Förstod mig inte på den, helt meningslös.

 5. Hjärnsköljare
  Elisabeth Schumacher, 18 februari 2021

  Underhållande, underfundig och väldigt speciell. En hjärnsköljare från alla andra böcker. Lite som glass sorbet mellan måltiderna. Kan behövas ibland

 6. Lysande svenska!
  Gunnar Ljungdahl, 22 december 2020

  Boken är underbar, kvick, eftertänksam och härlig! Jag har inte läst det amerikanska originalet! Med den svenska de två översättarna är oerhört inspirerande. En svenska som inte längre skriver, en svenska i paritet med språkets giganter Frans G Bengtsson och Hjalmar Gullberg!

 7. Sovetisk historia med en portion humor
  staffan stålfors, 11 oktober 2020

  Boken är spännande och underhållande. Med ett skratt i sinnet får man ta del av hur hur bolsjevikerna med viss iver tar över privilegierna efter tsarväldet, ombytta roller! Den ömsinta gentlemannen greven känner man sympati för som både förmår att anpassa sig till en förnedrande behandling och samtidigt känna kärleksfullt ansvar till det lilla flickebarnet Sofia. Alltså en underhållande bok som man gärna sträckläser.

 8. Förtjänar permanent plats i bokhyllan
  Taina, 31 december 2019

  En bok som ser det stora i det lilla och manar till eftertanke. Att den dessutom bitvis är rolig är också ett plus. Den är helt olik 'Konsten att höra hjärtslag' av Jan-Philipp Sendker men berör mig på samma sätt.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Amor Towles