Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2020-01-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
154 g
SAB
Vgab
ISBN
9789179130442

Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-01-14
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla kvinnor har den kraft som behövs för att föda barn, men många blivande föräldrar känner sig ändå osäkra. Hur går det till? Vad innebär det? Hur ska vi våga? Och kanske känns förlossningen både främmande och avlägsen när graviditeten tar all uppmärksamhet?

Att föda kom ut första gången för snart tjugo år sedan och har blivit ett standardverk för blivande föräldrar. I boken ger Gudrun Abascal stöd och råd inför förlossningen utifrån sin långa erfarenhet som barnmorska. Informativt och personligt berättar hon om vikten av mental och fysisk förberedelse, om förlossningens olika skeden, förlossningsställningar, smärta och smärtlindringsmetoder, kejsarsnitt och vad som kan hända när det oförutsedda inträffar.

I nya Att föda, som är en helt omarbetad utgåva skriven i samarbete med journalisten Madeleine Svärd Huss, ingår även delar av Gudrun Abascals bok Att möta förlossningssmärtan (2009).

"Jag vill förmedla mina erfarenheter och tankar kring att föda, framförallt till dig som bär barnet men också till dig som kommer att finnas där i rummet när barnet föds, du är förmodligen pappa, partner eller närstående på annat sätt. Jag hoppas att du som läser ska få kunskap om vad som händer vid födseln, men också att du som ska föda hittar sätt att förbereda dig och strategier som kan hjälpa dig att få en upplevelse som du känner dig stolt över. Hur förlossningen än blir ska du efteråt kunna säga att ingen kunde ha gjort det bättre, "Jag var den som var bäst på att föda mitt barn".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Heltäckande och intressant
  Tea, 31 januari 2022

  Tyckte att boken var välbalanserad, informativ och gav en bred bild av mycket som känns bra att ha koll på inför förlossning. Skönt att få flera olika perspektiv på folks upplevelser i samband med födsel. Uppskattar att boken inte har en dömande ton utan snarare beskrivande och öppen.

 2. En stjärna
  Isabella, 6 december 2020

  Har hört mycket om boken så jag ville gärna läsa den inför min första förlossning som både jag och min man såg fram emot. Sida efter sida tar jag mig igenom den ena upplevelsen efter den andra. Samtliga förlossningar beskrivs som jobbiga och mycket smärtsamma men när jag kommer till sidan om kvinnan som beskriver sin starka dödslängtan under förlossningen då stänger jag boken. Det var också dagen då boken hamnade i papperskorgen. Jag förstår om man vill lyfta fram den här typen av historier m... Läs hela recensionen

 3. Att föda
  Katarina, 21 april 2020

  Jag tyckte verkligen om boken och skulle rekommendera den till varje gravid kvinna. Jag var lite skeptisk innan jag skulle läsa boken och tyckte att den skulle handla bara om det medicinska. Men det finns faktiskt allt man behöver veta om förlossning, både den medicinska biten men även den mentala, om hur man kan förbereda sig osv. Boken är skriven på ett tydligt och enkelt sätt utan att försöka övertyga om något. Det känns skönt att få veta mer om hur en förlossning sker och få svar på många av mina frågor!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna