Spillror av paradiset (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arkiv moderna klassiker
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Originalspråk
Franska
Illustrationer
ill.
Dimensioner
204 x 135 x 22 mm
Vikt
380 g
SAB
Mqdd,Nqdd.07
ISBN
9789179241360
Spillror av paradiset (häftad)

Spillror av paradiset

Häftad Svenska, 2000-09-01
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Claude Lévi-Strauss etnografiska och litterära klassiker Spillror av paradiset kommer i reviderad upplaga med fler bilder och ett nyskrivet förord av antropologen Christer Lindberg.

I denna förunderliga, skarpsynta och personliga reseskildring berättar Lévi-Strauss om sin vistelse hos indianstammar i det inre av Brasilien. Han ger färgrika bilder av indianernas sedvänjor, riter och myter, samhällsorganisation, familjeliv och psykologiska beteendemönster, och ställer deras kultur i relation till vår egen.

"Indianerna därute hade redan börjat sjunga, djupt nere i basen, klangfullt och gutturalt och med tydlig artikulation. Det är bara männen som sjunger. Harmonierna, de enkla och i oändlighet upprepade melodierna, samspelet mellan kör och soli, den manliga och tragiska stilen påminner om krigarkörerna i något germanskt Männerbund. Varför sjöng de? För irara, sade man. Vi hade haft med oss villebråd, och det var nödvändigt att utföra en lugnande ritual över dess ande och helga jakten innan man kunde äta bytet. Jag var för matt för att orka med några etnografiska iakttagelser och somnade så snart det blivit mörkt. Jag var trött och sov oroligt. Sångerna varade ända till gryningen."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spillror av paradiset
  2. +
  3. Det vilda tänkandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det vilda tänkandet av Claude Lévi-Strauss (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claude Lévi-Strauss

  • Det vilda tänkandet

    Claude Lévi-Strauss

    Claude Lévi-Strauss var sannolikt 1900-talets mest inflytelserike socialantropolog. I sina arbeten om släktskap och myter ger han det mest fullödiga uttrycket för strukturalismen som tankeform. Det vilda tänkandet, som kom ut första gången 1962, h...

Bloggat om Spillror av paradiset