Att möta främlingar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2000-12-01
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Medarbetare
Lundberg, Svante, Rystad, Göran (red.), Lundberg, Svante (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
455 g
SAB
Ohd,M
ISBN
9789179241414
Att möta främlingar (inbunden)

Att möta främlingar

Inbunden Svenska, 2000-12-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur reagerar vi när vi möter främlingar? Vilka uttryck kan dessa känslor ta sig?

De tio bidragen i denna antologi ger, med utgångspunkt i historia, sociologi och antropologi, en sammansatt bild av det mångkulturella samhället. I fokus står inte i första hand invandrarna själva, utan mottagarlandets reaktioner på det främmande. Boken har kommit till inom ett flervetenskapligt forskningsprojekt vid Lunds universitet.

Innehåll:

Göran Rystad: Immigration, multikulturalism och Australiens One Nation Party, Hans-Åke Persson: IMER, samtidshistorikern och fallet Israel, Christina Johansson: Dansk och svensk invandringspolitik - en jämförelse, Svante Lundberg: Farliga flyktingar?, Eva Norström: Från hopp till desperation - om självmord i asylärenden, Tomas Peterson: Idrotten som integrationsarena?, Christer Lindberg: En dag på museet, Berit Wigerfelt: Klippan - bilden av en ort som rasisthåla, Gunnar Alsmark: När två gpnger två blir fem. Om tyst kunskap - och tystad, Anna Månsson: Möten mellan "svenskt" och "muslimskt".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att möta främlingar
 2. +
 3. Sverigedemokraterna och nazismen - en faktagenomgång av Maria Robsahm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigedemokraterna och nazismen - en faktageno... av Maria Robsahm (kartonnage).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Rystad

 • Europa i världen ca 1500-1700 - Expansion och integration

  Göran Rystad

  Göran Rystads bok ger en bred översikt över 1500- och 1600-talens historia ur främst politiska, ekonomiska och sociala aspekter. Andra upplagan är varsamt reviderad med språkliga och sakliga korrigeringar. Läs mer Framställningen spänner över områ...

 • Karl XI : en biografi

  Göran Rystad

  "En välskriven, uppslagsrik och tankeväckande bok."Expressen Karl XI har fått stå i skuggan av både sin far, den dynamiske Karl X Gustav, och den ryktbare sonen Karl XII. Han har framställts som pliktmedveten men villrådig och lättpåverkad. ...

Bloggat om Att möta främlingar