Kampen om sjukfrånvaron (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2010-02-01
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
220 x 141 x 19 mm
Vikt
375 g
SAB
Okcb
ISBN
9789179242251

Kampen om sjukfrånvaron

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2010-02-01
213
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter att kostnaderna för den svenska sjukförsäkringen skjutit i höjden vann bilden av de sjukskrivna som fuskare och inbillningssjuka mark i början av 2000-talet. Vad som inte kom fram i debatten var att antalet nya sjukskrivna faktiskt inte hade ökat särskilt mycket. Istället var det rehabiliteringsarbetet ute på arbetsplatserna som hade havererat, med allt längre långtidssjukskrivningar som resultat.

Björn Johnson, statsvetare och forskare vid Malmö högskola, tecknar i Kampen om sjukfrånvaron ett stycke socialpolitisk nutidshistoria. Han visar hur debatten definierade om sjukfrånvaron från ett arbetsmiljöproblem till att handla om överutnyttjande och fusk. Johnson visar hur ett allt mer polariserat och onyanserat debattklimat ledde politikerna att fatta beslut på bristfälliga och i vissa fall direkt felaktiga grunder.

Kampen om sjukfrånvaron riktar sig till alla oss sjukförsäkrade, till politiker, fackligt engagerade, arbetsgivare, läkare, sjukskrivna, forskare, studenter, journalister och alla andra som är intresserade av frågor som rör socialförsäkringarna och den svenska välfärdsstatens framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om sjukfrånvaron
  2. +
  3. Vi är inte maskiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi är inte maskiner av Kjell Rautio (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Johnson