Kampen om sjukfrånvaron (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2010-02-01
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
220 x 141 x 19 mm
Vikt
375 g
SAB
Okcb
ISBN
9789179242251
Kampen om sjukfrånvaron (häftad)

Kampen om sjukfrånvaron

(4 röster)
Häftad Svenska, 2010-02-01
199
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Efter att kostnaderna för den svenska sjukförsäkringen skjutit i höjden vann bilden av de sjukskrivna som fuskare och inbillningssjuka mark i början av 2000-talet. Vad som inte kom fram i debatten var att antalet nya sjukskrivna faktiskt inte hade ökat särskilt mycket. Istället var det rehabiliteringsarbetet ute på arbetsplatserna som hade havererat, med allt längre långtidssjukskrivningar som resultat.

Björn Johnson, statsvetare och forskare vid Malmö högskola, tecknar i Kampen om sjukfrånvaron ett stycke socialpolitisk nutidshistoria. Han visar hur debatten definierade om sjukfrånvaron från ett arbetsmiljöproblem till att handla om överutnyttjande och fusk. Johnson visar hur ett allt mer polariserat och onyanserat debattklimat ledde politikerna att fatta beslut på bristfälliga och i vissa fall direkt felaktiga grunder.

Kampen om sjukfrånvaron riktar sig till alla oss sjukförsäkrade, till politiker, fackligt engagerade, arbetsgivare, läkare, sjukskrivna, forskare, studenter, journalister och alla andra som är intresserade av frågor som rör socialförsäkringarna och den svenska välfärdsstatens framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om sjukfrånvaron
  2. +
  3. Sjukfrånvarons dimensioner : svensk-norska jämförelser och analyser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjukfrånvarons dimensioner : svensk-norska jämf... av Gunnar Aronsson, Vegard Johansen, Staffan Marklund, Rolf Rönning, Liv Johanne Solheim (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kampen om sjukfrånvaron