Vägar till medborgarskap (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2011-06-08
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
215 x 145 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
Oc.08
ISBN
9789179242374
Vägar till medborgarskap (häftad)

Vägar till medborgarskap

Häftad Svenska, 2011-06-08
193
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur blir man medborgare och vad innebär det att vara medborgare? Medborgarskapet kan vara den efterlängtade slutdestinationen för en lång och mödosam flykt, men det kan också vara startpunkten för en svårdefinierbar integrationsprocess.
Medborgarskap innebär formellt medlemskap i en politisk gemenskap, ett slags kontrakt mellan individ och stat, men är också ett uttryck för tillhörighet. Förslag på kriterier för medborgarskap som obligatoriska språktest eller diskussioner om inkomstförsäkran och anhörigstatus både upprör och engagerar. Till diskussionen hör också uppfattningar om medborgarskapets förändrade förutsättningar och folksuveränitetens gränser i en samtid som ofta beskrivs som både europeiserad och globaliserad. Antologin Vägar till medborgarskap handlar om dessa frågor och mer generellt om medborgarskapets villkor och förutsättningar idag.
Bidragen är både teoretiskt utvecklande och praktiskt förankrade inom en rad områden, såsom arbetsmarknadspolitik, utbildningspolitik och flykting- och migrationspolitik. Anslaget är mångvetenskapligt i den bemärkelsen att de enskilda kapitelbidragen hämtar inspiration från olika akademiska discipliner och metodologiska angreppssätt.
Boken vänder sig till studenter och forskare i samhällsvetenskap och alla andra med ett intresse för samtidens medborgarskapsfrågor i Sverige och världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till medborgarskap
  2. +
  3. I det sociala medborgarskapets skugga : rätten till socialbidrag under 1980

De som köpt den här boken har ofta också köpt I det sociala medborgarskapets skugga : rätten ... av Håkan Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »