Grön filosofi : tankar kring en ny ideologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2014-08-15
Upplaga
1
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
220 x 152 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Uh:d
ISBN
9789179242633
Grön filosofi : tankar kring en ny ideologi (häftad)

Grön filosofi : tankar kring en ny ideologi

Häftad Svenska, 2014-08-15
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Texterna i denna bok har kommit till under flera års funderande över vad grönt tänkande innebär - egentligen.
Här finns varken beskrivningar av det moderna samhällets kris eller konkreta politiska lösningar - sådant finns i överflöd i de politiska partiernas programtexter. Bakom de texterna finns dock ett antal gröna tänkare som från sina olika delar av världen försöker formulera en alternativ världsbild. Dessa tänkare kan inspirera oss att leva med naturen på ett mer harmoniskt och mindre destruktivt sätt. Det är deras tankar Michael Moon har fördjupat sig i.
Om det gröna tänkandet i sin helhet är som ett stort isberg, utgörs den synliga delen av de gröna politikernas förslag till förändringar. Under vattenytan finns de idéer och funderingar som olika gröna filosofer och andra tänkare genom åren har bidragit med. Så kan man se kopplingen mellan den vardagliga politikens praktik och de mer abstrakta tankegångar som diskuteras på dessa sidor.
Ett kapitel ägnas åt den gröna feminismen. Det har skrivits av Angela Aylward, som har arbetat med genusfrågor inom ramen för Miljöpartiets utbildningsarbete.

Michael Moon var med om att bilda Miljöpartiet 1981 och har en lång historia av engagemang i den gröna rörelsen. 2008 disputerade han vid Lunds universitet med avhandlingen "Green Ideology and its Relation to Modernity" (2008).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grön filosofi : tankar kring en ny ideologi
  2. +
  3. Den nya staten : ideologi och samhällsförändring kring sekelskiftet 1900

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya staten : ideologi och samhällsförändrin... av Erik Nydahl, Jonas Harvard, Ragnar Björk, Stefan Dalin, Per Hammarström (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grön filosofi : tankar kring en ny ideologi