Kurs i allmän lingvistik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arkiv moderna klassiker
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2015-02-02
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Anders Löfqvist
Originaltitel
Cours de linguistique générale
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
304 g
SAB
F
ISBN
9789179242671
Kurs i allmän lingvistik (häftad)

Kurs i allmän lingvistik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-02-02
203
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ferdinand de Saussures Kurs i allmän lingvistik är en av 1900-talets mest inflytelserika vetenskapliga böcker. Den gavs ut av några kollegor till Saussure vid universitetet i Genève på grundval av anteckningar som hans studenter hade fört.

Saussure betraktas allmänt som en av grundarna till 1900-talets lingvistik. Hans bok var en viktig inspiration när språkvetenskapen i början på seklet breddade sin domän från det historiska studiet av språken i deras släktsammanhang till att också omfatta ett mer teoretiskt och systematiskt närmande till språkets uppbyggnad.

Kurs i allmän lingvistik har fått ett enormt inflytande också långt utöver lingvistikens område. Den lade grunden för hela den strukturalistiska strömningen, som format så mycket av vår moderna vetenskap. Litteraturvetare som Roland Barthes, psykoanalytiker som Jacques Lacan, och inte minst antropologen Claude Lévi-Strauss påverkades starkt av Saussures arbete. För Saussure var språkvetenskapen bara en del av semiologin, som numera under namnet semiotik blivit en viktig vetenskap i stora delar av världen, också i Sverige. Semiotiken studerar alla slags betydelser, till exempel gester, bilder och berättelsestrukturer.

I ett nyskrivet förord ger professorn i semiotik Göran Sonesson en utförlig beskrivning av Saussures betydelse för språkvetenskapen och den moderna semiotiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kurs i allmän lingvistik
  2. +
  3. Från ett språk till ett annat : Om översättning och tolkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från ett språk till ett annat : Om översättning... av Språkrådet (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kurs i allmän lingvistik