Kapitalet : andra boken. Kapitalets cirkulationsprocess (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2018-01-02
Upplaga
2
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Ivan Bohman, Henrik Gundenäs
Originaltitel
Das Kapital. Zweiter Band
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
615 g
SAB
Qaabba,335,Ocgd,320.531
ISBN
9789179243029
Kapitalet : andra boken. Kapitalets cirkulationsprocess (inbunden)

Kapitalet : andra boken. Kapitalets cirkulationsprocess

Inbunden Svenska, 2018-01-02
210
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Karl Marx huvudarbete "Das Kapital" är ett av de mest betydande verken i samhällsvetenskapens och den politiska idédebattens historia och helt centralt för vår förståelse av det moderna, kapitalistiska samhället. "Kapitalets" första bok, "Kapitalets produktionsprocess", är den mest kända och lästa delen. Men första boken vilar på och förutsätter de teorem som formuleras i andra och tredje boken, särskilt vad gäller kapitalismens återkommande kriser.

Andra boken, "Kapitalets cirkulationsprocess", tar som namnet antyder sin utgångspunkt i cirkulationen av kapital i dess olika former snarare än i produktionen. Marx lyfter här blicken från fabriksgolvet mot kapitalismen som makroekonomiskt system och dess jämviktsbetingelser, vilket ger ett annat perspektiv på hur kapitalet fungerar än i den första boken.

Denna tredje upplaga av andra boken har försetts med en klargörande inledning av den brittiske kulturgeografen och samhällsteoretikern David Harvey, som skrivit flera uppmärksammade verk om kapitalismens utveckling och handledningar till både första och andra boken av Kapitalet.

"Om den flitigt studerade första boken överbetonas och den andra boken försummas och uppfattas som mindre viktig, vilket tyvärr inte sällan är fallet, får vi i bästa fall bara halva bilden av Marx' förståelse av kapitalets politiska ekonomi. Men det är i själva verket mycket värre än så att inte ta den andra boken på allvar: vi kan då inte till fullo förstå vad som sägs i den första boken, eftersom vi måste sätta dess resultat i dialektiskt förhållande till den andra bokens resultat för att begripa dem ordentligt."

Ur David Harveys inledning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalet : andra boken. Kapitalets cirkulationsprocess
  2. +
  3. Kapitalet : första boken. Kapitalets produktionsprocess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalet : första boken. Kapitalets produktion... av Karl Marx (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kapitalet : andra boken. Kapitalets cirku...