Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Bok 1 Kapitalets produktionsprocess (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
844
Utgivningsdatum
2018-11-02
Upplaga
7
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Ivan Bohman
Originaltitel
Das Kapital. Erster Band
Medarbetare
Lindberg, Mats (form)
Dimensioner
250 x 140 x 30 mm
Vikt
938 g
SAB
Qaabba,Ocgd
ISBN
9789179243203
Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Bok 1 Kapitalets produktionsprocess (inbunden)

Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Bok 1 Kapitalets produktionsprocess

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2018-11-02
228
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I dag möter vi en pågående global industrialisering utan motstycke i mänsklighetens historia, med åtföljande urbanisering, modernisering och övergång till kapitalistisk penningekonomi runt om i världen. De nya sociala och kulturella förhållandena globalt, och löntagarnas nya ställning och situation globalt, har dock påtagliga likheter med situationen i Europa under den framträngande industrialiseringen vid mitten av 1800-talet. Där och då författade Karl Marx sitt huvudarbete Das Kapital, ett av de mest betydande verken i samhällsvetenskapens och den politiska idédebattens historia. Marx teori om kapitalismen som en historieförändrande och samhällsomformande institutionell struktur och dess tillhörande sociala relationer, där kapitalets vinstmotiv är den centrala drivkraften, har därmed fått en förnyad och paradoxal aktualitet.

I sin reviderade inledning till denna sjunde upplaga av Kapitalets första bok ger statsvetaren Mats Lindberg en introduktion till verket och till Marx teori, en vidare utveckling av resonemangen i hans inflytelserika doktorsavhandling och studiehandledning Att studera Kapitalet.

I samband med återutgivningen av Ivan Bohmans översättning av första boken 2013 gav Arkiv förlag även ut en ny utgåva av Att studera Kapitalet. Den innehåller förklaringar till Marx begrepp kapitel för kapitel, samt flera hundra kommentarer till och korrigeringar av översättningen. Missa inte heller vårt Supplement till första boken där Mats Lindberg i detalj redogör för problemen med att översätta de centrala begreppen i Kapitalet.

 

"En gång var Kapitalet sin tids främsta sammanfattande berättelse om moderniteten, kapitalismen och lönarbetet. Jag skulle vilja ställa frågan om Kapitalet i dag, trots all vår samhällsvetenskapliga teoriutveckling och alla våra framsteg i olika samhällsvetenskapliga discipliner, fortfarande kanske är den mest heltäckande teorin om den moderna människans motsägelsefulla och institutionellt inbäddade livsvillkor." Ur Mats Lindbergs inledning (inledningen finns även tillgänglig som särtryck)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Bok 1 Kapitalets produktionsprocess
  2. +
  3. Kommunistiska manifestet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunistiska manifestet av Karl Marx, Friedrich Engels (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Marx