Allmänningen som samhällsinstitution (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arkiv moderna klassiker
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2019-11-21
Upplaga
2
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Översättare
Sven-Erik Torhell
Originaltitel
Governing the Commons
Dimensioner
200 x 130 x 23 mm
Vikt
398 g
SAB
Oc:oa
ISBN
9789179243326
Allmänningen som samhällsinstitution (häftad)

Allmänningen som samhällsinstitution

Häftad,  Svenska, 2019-11-21
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allmänningen som samhällsinstitution Kan levereras innan julafton
Hur ska vi gemensamt kunna använda och samtidigt vårda världens resurser på ett för framtiden hållbart sätt? Det framstår allt mer som mänsklighetens verkliga ödesfråga.

I sin epokgörande bok Allmänningen som samhällsinstitution (Governing the Commons) analyserar Elinor Ostrom de situationer där människor gemensamt använder resurser. Ostrom utmanar de uppfattningar som bara ser två lösningar på "allmänningens tragedi": privatisering eller statlig reglering. Hon visar att människor genom frivillig organisering kan skapa livskraftiga institutioner som förmår att förvalta ömtåliga och knappa resurser. Ostroms teori har räckvidd och relevans långt utöver de sammanhang hon studerar.

Allmänningen som samhällsinstitution har sedan den publicerades 1990 blivit ett standardverk för samhälls vetare och fått allt större spridning bland miljöintresserade forskare i alla discipliner. Samtidigt med att boken för första gången gavs ut på svenska 2009 blev Elinor Ostrom historisk när hon som första kvinna fick priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. I bokens inledning presenterar professor Lennart J. Lundqvist Ostroms bidrag till den hållbara utvecklingens problem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allmänningen som samhällsinstitution
  2. +
  3. Reproduktionen : bidrag till en teori om utbildningssystemet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reproduktionen : bidrag till en teori om utbild... av Pierre Bourdieu, Jean-Claude Passeron (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elinor Ostrom