Nu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2015-09-24
Upplaga
1
Förlag
Kalejdoskop Förlag
Översättare
Amanda Nordgren
Originaltitel
Nu
Medarbetare
Ravn, Jacob (form)
Dimensioner
220 x 170 x 10 mm
Vikt
600 g
SAB
Ina
ISBN
9789179361174
Nu (inbunden)

Nu

Inbunden, Engelska, 2015-09-24
242
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag har under ett antal år arbetat med en serie bilder där jag försöker förklara, förstå mitt förhållande till fotografi. Under tidens gång har det blivit allt mer uppenbart att det handlar om hur min far Nils har påverkat mig. Han var en hängiven hobbyfotograf med stort växtintresse, hans motiv bestod av blommor och landskap. Något som jag tyckte var hur tråkigt som helst, tills jag en dag insåg att jag fotograferar detsamma. Växter, landskap, interiörer.

Det täta bandet mellan barn och föräldrar. Hur man vill slå sig fri och vara en egen person men att man ändå är så bunden till, och så präglad av, varifrån man kommer. Både på gott och ont.

Jag är tacksam för min fars hängivenhet, utan den tror jag inte att jag hade blivit fotograf. Hans inflytande ser jag nu som en gåva.

Många av bilderna i serien föreställer min son Frans. När jag började fundera förstod jag att bilderna också handlade om att förklara för min son vad min far har gett mig. Att skapa ett band mellan dem. Min far dog långt innan min son föddes. Det känns absurt att två av de människor som varit och är mig närmast, som jag är en del av, inte fick lära känna varandra. Men så är livet och kanske är det en del av dess mening, att göra det som påverkat, och format oss, synligt för våra barn."

Gabriella Dahlman är utbildad på Högskolan för fotografi i Göteborg och bor i Hammenhög i Skåne. Hon har tidigare gjort tre trädgårdsböcker. Detta är hennes första rent konstnärliga bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nu
  2. +
  3. Zero Waste Patterns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zero Waste Patterns av Birgitta Helmersson (häftad).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gabriella Dahlman

  • Om grönska : gröna växter för en vackrare trädgård

    Gabriella Dahlman

    Grönt är skönt! Den gröna färgen har en välgörande och lugnande inverkan på oss människor. Genom att använda det gröna som stomme och sammanhållande länk i trädgården får man en rofylld grund. Visst är det lätt att förälska sig i vackra blommor nä...