Vänligheten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
841
Utgivningsdatum
2021-01-04
Förlag
Ordfront
ISBN
9789179450175

Vänligheten E-bok

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-01-04
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En klargul, låst container.
En morgon står den i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit eller vad den innehåller. När låset slutligen sågas upp är det något som rinner ut. Något mörkt som kommer att förändra Norrtälje och få den vardagliga vänligheten att vittra sönder.

Under denna tid får vi även följa Max, Siw, Anna, Johan, Marko och Maria. Alla i trettioårsåldern och med sina egna problem i livet. Men när Norrtälje förändras förs de samman på ett för alla oväntat sätt.

Vänligheten är en stor berättelse om vänskap och kärlek i ett Sverige i förändring. Den rör sig över 30 år och med denna roman visar John Ajvide Lindqvist att han inte bara är Sveriges största skräckmästare utan också en av våra största samtidsskildrare.

"Så bra att det är svårt att sammanfatta på så här få rader. (...) Trots sina mastiga 720 sidor är den lekande lätt (men tung) att ta sig igenom. Den är vänlig, fruktansvärd, rolig, sorglig, äcklig, märklig, spännande och ganska fantastisk. En så kallad läsupplevelse. Helhetsbetyg: 5 (av 5)."
BTJ, Nils Ahnland

"Låt mig säga det med en gång: sällan har jag läst en så väl strukturerad berättelse. Den är på över 700 sidor, och håller mig oavbrutet i sitt grepp. Hur kan en berättelse trollbinda så? (...) För drygt ett decennium sedan tilldelades John Ajvide Lindqvist Selma Lagerlöf-priset, och jag tror mig förstå varför här genljuder som det gör. Detta är magnifikt. Här finns en dramatik som inte står Selma Lagerlöf efter. Det är bara att gratulera läsare till något av det bästa Ajvide skrivit."
Värnamo Nyheter, Margaretha Levin Blekastad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vänligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Drabbande roman
  Emma, 6 mars 2021

  Så fina porträtt av varje karaktär att man inte vill lägga ifrån sig boken någonsin. Dessutom en bra skildring av vår samtid, här i Norrtälje, men det hade kunnat handla om vilken del av landet som helst..

 2. Spännande och charmig
  Annika, 3 februari 2021

  Tjock bok, som ändå gick fort att läsa.. nästan för fort, hade velat hålla kvar den lite längre. Fina personporträtt i miljöer som jag känner igen (bor i Norrtälje).

 3. En av Ajvides bästa, men också minst läskiga
  AE, 28 januari 2021

  En mycket kreativ och klok samtidsbild med starka emotionella sekvenser och helt perfekta personporträtt. Dessutom är det en utmärkt skildring av en stad. Den som mest vill ha en otäck elller kuslig bok med hotande paranormala företeelser borde bock läsa författarens andra verk.

 4. "Räck mig din hund"
  Linda , 22 januari 2021

  Om ni läst någon tidigare av Ajvide Lindqvist, läs den!
  Om ni inte läst något tidigare av honom, läs den!

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 januari 2021

  John Ajvide Lindqvist - Vänligheten - Betyg: 5 av 5 - 📚 - Ja, vad ska man säga om denna bok. Precis som när jag ska skriva om Stephen Kings och Fredrik Backmans böcker, så räcker orden inte riktigt till. Och inte betygen heller, för den här är värd 10 av 5. Den här boken är ett riktigt mästerverk av John Ajvide Lindqvist. Och precis som King och Backman, så är John Ajvide helt fantastisk på att så fint skildra lite trasiga och udda människor, och det gör han med ett otroligt stort hjä... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist