Herrens år 1399 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
Ordfront
ISBN
9789179450359

Herrens år 1399 E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-06-15
149
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Medeltidens Hercule Poirot är tillbaka!

Det är Herrens år 1399. Tyska orden försöker upprätthålla lag och ordning på Gotland strax efter att Kalmarunionen grundats. En man har nyligen hittats hängd i en ödegård norr om Visby. Det visar sig vara en rik borgare från Stockholm. Mördaren har sprättat upp hans mage och slängt trettio silverpenningar på marken under honom en kopia av hur Judas Iskariots död brukar avbildas. Bara några steg från den hängde mannen ligger en dominikanbroder och sover med ett par speltärningar bredvid sig. Det är åter dags för ordensriddarnas betrodde spårhund, Thierry av Liège, att utreda vad som hänt. Det är dock inte så lätt att få folk att tala. Efter många år av våld, död och pest ser de flesta om sitt eget hus

Utredningen försvåras ytterligare av våldsamma sjörövarhärjningar, blodiga krogslagsmål och ytterligare ett märkligt dödsfall. Thierry av Liège är svårt pressad att hitta mördaren annars är det hans nära som riskerar att straffas.

DICK HARRISON är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta historiska författare. Med Herrens år 1399 följer han upp succén med Herrens år 1398, och alla som älskar Agatha Christie eller Dorothy Sayers får återigen sitt lystmäte mättat. Harrison befäster härmed sin position som den historiska spänningsbokens främste banérförare efter böcker som Ofärd, Niding, Illdåd och nu denna nya serie böcker om Thierry av Liège.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Herrens år 1399. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande deckare i historisk miljö
    GrandPas, 28 juli 2022

    Detta är inte en bok för den som gillar utpräglade pusseldeckare. Jag tycker mycket om den, för den ger en stark inlevelse i hur det var att leva för länge sedan, då Gotland inte var svenskt. På köpet får man kunskap om historia. Det är bättre att läsa 1398 först, men inte nödvändigt då handlingen är helt fristående från den boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison