Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Inläsare
Göran Greider
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Ordfront
ISBN
9789179450557
Barndomsbrunnen (e-bok)

Barndomsbrunnen E-bok

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-04

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad sker i psyket när en människa drabbas av sjukdom? Man börjar ofta minnas barndomen, i Göran Greiders fall en rätt så typisk arbetarklassuppväxt i Vingåker. Under hösten 2020 åkte han in och ut på sjukhus och kring nyår fick han en cancerdiagnos. Under hela denna tid har han skrivit, ofta i sjuksängen, och format en historia om sjukdom och minne i brutna rader. Det är en enkel berättelse i korta stycken där ett liv skärskådas mer självutlämnande och uppriktigt än tidigare i Greiders skönlitterära verk.

Barndomsbrunnen är ingen utpräglad eländeshistoria cancerbehandlingarna är numera fantastiska och de goda prognoserna borde ta bort en del skräck från den laddning som ordet cancer alltid haft. Men den tuffa cellgiftsbehandlingen och ångesten inför all ovisshet är förstås närvarande. Ändå finns här humorn, de färgstarka minnesbilderna men också en resolut idé om att minne och klasserfarenhet är djupt förbundna med varandra. Existens och politik går hand i hand i en bok som med lätt anslag tar sig igenom svåra ting.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barndomsbrunnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Som själva livet - i 'koncentrat.
    -, 20 september 2021

    Fina närbilder av pågående och förflutet liv som ger tillfällen till eftertanke.

  2. Livsavgörande
    -, 19 september 2021

    En bok om livets självklarheter och klokskap

Visa alla 2 recensioner