Kattjakten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2023-05-26
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179450670
Kattjakten (e-bok)

Kattjakten E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-05-26

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Eva Jansson är så gammal att hon tappat räkningen, och ingen räknar längre med henne. Likt en vindpinad fjällbjörk vilse bland huvudstadens al och kastanj kämpar hon sig igenom de ensamma dagarna. I ett desperat försök att få mänsklig kontakt tar hon upp jakten på en bortsprungen katt.

Men ingenting är längre som det brukade. Medan kattjakten tar allt vildare vägar börjar Eva glömma sådant hon behöver komma ihåg. I stället tränger sig de minnen på som hon gjort allt för att hålla ifrån sig.

Kattjakten är en berättelse om åldrande, ensamhet och utanförskap. Om arbete och kvinnoliv i skuggan av folkhemmet - och om att skipa rättvisa med de medel som står till buds.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jona Elings Knutsson

  • Krokodilens vändkrets

    Jona Elings Knutsson

    Moskva 1974. Kosmonautfru Shatalova fastnar med håret i handfatet där hon tvingas tvätta sig eftersom badkaret är upptaget av två kubanska krokodiler. Stockholm idag. Malin Pettersson Carlsson fastnar i minnen av rymdutställningen i Rättvik och av...

  • Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

    Fatuma Awil, Andrea Malesevic, Jona Elings Knutsson, Meri Alarcón, Andreas Svanberg

    Föreningen Arbetarskrivares elfte antologi, nu i storpocket. Här vässar 44 författare pennorna i kampen mot pressade arbetsvillkor och försämrade arbetsmiljöer. Prosa, lyrik och serier gestaltar hur det dagliga slitet påverkar oss människor samt h...