Svartskalle : En svensk historia (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (241.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
America Vera-Zavala
Utgivningsdatum
2021-05-14
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456689

Svartskalle : En svensk historia Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-05-14

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Svartskalle: En svensk historia beskriver America Vera-Zavala sitt liv i Sverige. Här finns mamma, pappa, hur hon kom till världen, läraren, kompisarna, livets första kyssar, det längre förhållandet, de egna barnen och åldrandet. Men det är något som genomsyrar, som stör, som gör sig påmint genom hela denna berättelse. Något som ska förfölja henne hela livet. Ibland som något som hon knappt tänker på, men så bränner det till, blir tydligt. Tyvärr oftare och oftare. Sverige, Americas Sverige, blir alltmer rasistiskt - och det är den historien som Vera-Zavala med utgångspunkt i sitt eget liv kartlägger, undersöker och försöker förstå.

Svartskalle:En svensk historia är en text som med glasklar blick visar hur rasismen drabbar "den som inte passar in". Det är en outhärdlig, skör, gråtande, ilsken, stolt, stark och oövervinnerlig text.

Med teoretisk skärpa och intellektuell briljans visar America Vera-Zavala hur rasism skapas, var den finner sin näring, hur den gödslas och växer - men också hur den effektivt kan bekämpas och krossas.

Rasism är något som för vissa bara är ett ord. För andra påverkar det allt i livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svartskalle : En svensk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  -, 2 december 2021

  Skarp analys av rasism. Sån igenkänning. Årets bok!

 2. Viktig och skarp om strukturell rasism i Sverige
  -, 5 juli 2021

  En viktig bok som framför allt bör läsas av vita personer som säger sig måna om mångfald och benämner sig antirasister. Boken synliggör både den strukturella rasismen och levda erfarenhet av rasism och mikroaggressioner. Det är en bok om vithetens konsekvenser. Läs!

 3. Angeläget ämne
  -, 2 juli 2021

  Ett mycket viktigt och sngeläget ämne som förtjänar mer uppmärksamhet. Författare problematiserar rasismen i sverige ur flera intressanta och tankeväckande perspektiv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av America Vera-Zavala