Andlös (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (274.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2020-08-17
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456740
Andlös (ljudbok)

Andlös Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-08-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kom ihåg varje andetag. Glöm allt annat.

En tyst och osynlig farsot går genom landet. Ingen vet varifrån den kommer eller hur man botar den. De smittade tappar den automatiska andningsreflexen och måste hela tiden tänka på att andas. Epidemin sprider sig fort.

Eva-Lena har ännu inte drabbats av sjukdomen som kommer allt närmare. Men hon vet något om den och hon gör allt för att försöka övertyga sin omgivning. När hon dessutom mot sin vilja tvingas ta hand om en föräldralös egensinnig sjuåring blir allt ännu viktigare. Tusentals liv står på spel och hela den moderna civilisationen är hotad. Och tanken gnager - är det vi själva som bär skulden till allt, är det just det samhälle vi byggt som gör oss andlösa?

I sin nya roman undersöker Mattias Ronge vad som händer med oss människor när vi drabbas av en sjukdom som vi inte förstår. Hur mycket kan vi lägga i händerna på forskare, experter och politiker? Ger vi dem för mycket makt? Eller är det tvärtom - att de inte får det mandat de behöver?

Andlös är en gastkramande dystopi som precis som Mattias Ronges tidigare romaner Den girige och Tittaren inte drar sig för att vrida upp den tid vi lever i ett snäpp för att vi ska se oss själva mitt i stressen, karriärhetsen eller klimatkatastrofen.

"Det är en riktigt äcklig romanidé - och bra." Marie Peterson, Tidningen Vi
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Ronge

  • Den girige

    Mattias Ronge

    Bernard Mellberg kom på sin genialiska affärsidé när han gick på Handels: en bostadsbytarsajt där folk mot en blygsam månadsavgift kan byta hyreskontrakt med varandra. Snart nog är han miljonär och lever ett liv som sticker i ögonen på hans vänste...

  • Tittaren

    Mattias Ronge

    Marcus Tirén är en lyckad man. Dryga trettio år gammal har han ett toppjobb som konsult, gott om pengar och en fantastisk fru och dotter. Men från toppen blir fallet desto större. Och även om ingenting syns på ytan har det redan börjat. Vardagssit...