Vänligheten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (573.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2021-01-23
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456771
Vänligheten (ljudbok)

Vänligheten (ljudbok)

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-23

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En klargul, låst container.

En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp varsinbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom-skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vänligheten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mystisk spänning
    -, 18 februari 2021

    En berättelse om vardagen i den lilla staden Norrtälje, som genom känslan av någon ständigt närvarande outtalad mystisk kraft gjorde boken spännande från första ordet till sista. Jag som inte gillar våld och skräck tyckte att de inslagen i boken hölls på en sådan behörig distans att hela boken kunde uppskattas fullt ut. Mycket bra! Denna första kontakt med författaren John Ajvide Lindqvist gjorde mig nyfiken på hans övriga alster.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist