Vänligheten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (573.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2021-01-23
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456771
Vänligheten (ljudbok)

Vänligheten Ljudbok

(126 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-23

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En klargul, låst container.

En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp varsinbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom-skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Vänligheten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk berättelse
  -, 2 augusti 2022

  Har allt som en riktigt bra roman ska innehålla!

 2. Intressant, aktuell, läsvärd
  -, 6 juni 2022

  Intressant, mycket trovärdig skildring av ett gäng ungdomar. Många gånger dyster med en känsla av hopplöshet men också guldkorn och till slut en vändning.Inslag av övernaturliga händelser som löper genom boken och spelar en avgörande roll i handlingen. Författaren väver in verkliga aktuella händelser i bokens handling vilket gör att den känns högaktuell. Väldigt bra uppläst av författaren själv.

 3. Ajvide Lindqvist gör det igen
  Avalon, 28 november 2021

  Välskriven historia med många dimensioner, detaljrika personskildringar och händelser nära sagolandet. Man vill definitivt läsa klart för att få veta hur det går och för att få förstå vad DET är.

 4. Jag grät när den var slut
  -, 3 september 2021

  Förtrollande bästa på väldigt länge

 5. Ajvide, vilken författare!
  -, 14 juli 2021

  Jag har följt John sedan hans första bok, och han slutar aldrig förvåna mig. Denna bok om vänskap, kärlek, hat, mörker och humor får mig att må bra.

 6. Intressant
  -, 16 maj 2021

  Bra, lite annorlunda, ville lyssna klart

 7. Bland det bästa jag hört!
  -, 12 april 2021

  Ett fantastiskt språk och en välvävd historia, många gånger skrattade jag högt åt de olika karaktärernas uttryck! En riktig pärla som jag aldrig ville skulle ta slut.

 8. Våran egna Stephen King
  Katrin Helena Nyberg, 30 mars 2021

  Efter 'Hantering av de odöda' visste jag inte om jag skulle våga lyssna på den (för den gav mig mardrömmar!) men den här är mer en roman, där man får följa ett antal personer noga, 'inlevande', som jag älskar. Som en av Stephen Kings bästa fast då den utspelar sig i Sverige, så mycket mer igenkännande i alla karaktärer och miljö. Mer romaner från John tack! (Och extra kul när författaren själv läser sin bok).

 9. Mystisk spänning
  -, 18 februari 2021

  En berättelse om vardagen i den lilla staden Norrtälje, som genom känslan av någon ständigt närvarande outtalad mystisk kraft gjorde boken spännande från första ordet till sista. Jag som inte gillar våld och skräck tyckte att de inslagen i boken hölls på en sådan behörig distans att hela boken kunde uppskattas fullt ut. Mycket bra! Denna första kontakt med författaren John Ajvide Lindqvist gjorde mig nyfiken på hans övriga alster.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist