Kattjakten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kaj Ahlgren
Utgivningsdatum
2022-09-08
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456900
Kattjakten (ljudbok)

Kattjakten Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-08

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Eva Jansson är så gammal att hon tappat räkningen, och ingen räknar längre med henne. Likt en vindpinad fjällbjörk vilse bland huvudstadens al och kastanj kämpar hon sig igenom de ensamma dagarna. I ett desperat försök att få mänsklig kontakt tar hon upp jakten på en bortsprungen katt.

Men ingenting är längre som det brukade. Medan kattjakten tar allt vildare vägar börjar Eva glömma sådant hon behöver komma ihåg. I stället tränger sig de minnen på som hon gjort allt för att hålla ifrån sig.

Kattjakten är en berättelse om åldrande, ensamhet och utanförskap. Om arbete och kvinnoliv i skuggan av folkhemmet - och om att skipa rättvisa med de medel som står till buds.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kattjakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och fint om åldrande och ensamhet.
  -, 28 september 2022

  Eva fyller snart 100 år men istället för firande är hon på jakt efter en försvunnen Piraja. Löjligt namn på en katt, tycker Eva, och det är inte ens hennes katt, men de kattsökande promenaderna kring Hornstull på Södermalm (Sthlm) är bra tidsfördriv. Nutid och dåtid blandas i denna fina, melankoliska debutroman. Fantastiskt uppläsning på dalmål.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jona Elings Knutsson

 • Krokodilens vändkrets

  Jona Elings Knutsson

  Moskva 1974. Kosmonautfru Shatalova fastnar med håret i handfatet där hon tvingas tvätta sig eftersom badkaret är upptaget av två kubanska krokodiler. Stockholm idag. Malin Pettersson Carlsson fastnar i minnen av rymdutställningen i Rättvik och av...

 • Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

  Fatuma Awil, Andrea Malesevic, Jona Elings Knutsson, Meri Alarcón, Andreas Svanberg

  Föreningen Arbetarskrivares elfte antologi, nu i storpocket. Här vässar 44 författare pennorna i kampen mot pressade arbetsvillkor och försämrade arbetsmiljöer. Prosa, lyrik och serier gestaltar hur det dagliga slitet påverkar oss människor samt h...