Nellie Bly : Jorden runt på 72 dagar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (18.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Historiska kvinnliga resenärer (del 4)
Inläsare
Per J Andersson
Utgivningsdatum
2021-10-19
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179456948
Nellie Bly : Jorden runt på 72 dagar (ljudbok)

Nellie Bly : Jorden runt på 72 dagar Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-19

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Om Phileas Fogg i Jules Vernes populära bok reser jorden runt på 80 dagar ska jag göra det snabbare! Så tänkte den unga amerikanska journalisten Nellie Bly och gav sig av. Resan blev en kamp mot klockan och tidtabellerna. Hela tiden är hon på vippen att missa nästa tåg och nästa ångbåt. De reserapporter hon skickar hem för att publiceras i en New York-tidning får halva USA att hålla andan. Nellie har två knep för att resan ska lyckas: hon tvekar aldrig inför att kasta sig ut i det okända - och trots att hon är ute i nästan tre månader reser hon med enbart ett lätt handbagage.

De resenärer och äventyrare vi känner till är nästan alltid män. En förklaring är förstås att kvinnor historiskt sett har varit bundna till hem och barn och därför har haft svårare att ge sig ut på vägarna för att stilla sin reslust. En annan förklaring är att de kvinnor som faktiskt reste iväg snabbt har blivit bortglömda, trots att de var mycket kända i sin tid och skildrade sina resor i såväl tidningar som böcker.

I ljudboksserien Historiska kvinnliga resenärer berättar Per J Andersson, författare och en av grundarna av tidningen Vagabond, om några av alla dessa förbisedda kvinnliga resenärer och upptäcksresande som trots många hinder reste ut i världen. Nellie Bly - Jorden runt på 72 dagar är del 4 i serien där alla avsnitt är fristående.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »