Konspirationsfeber (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (219.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2021-09-09
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179457044
Konspirationsfeber (ljudbok)

Konspirationsfeber (ljudbok)

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-09

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skapades coronaviruset på uppdrag av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett kinesiskt eller amerikanskt biovapen? Bör skulden läggas på den nya 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff?

Coronapandemin har inte bara orsakat död, isolering och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorier började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna de smittades och dog, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade. I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i en attack mot demokratin.

Hur kan folk tro på grundlösa konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationsteorierna präglat det senaste året samt hur detta hänt även under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det dolda, att de drabbas av konspirationsfeber?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kent Werne