Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (150.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2021-09-13
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179457075
Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog (ljudbok)

Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-09-13

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.

Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.

Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.

Med Saltad nota tar han nästa steg. Här avslöjas med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.

Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats-Eric Nilsson