Skriften i vattnet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (340.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Blodstormen (del 1)
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179457723

Skriften i vattnet Ljudbok

(189 röster)  |  Läs 16 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-21

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är midsommarafton och bordet på bryggan är dukat med finporslinet. Affärsmannen Olof Helanders gäster från Kina och Frankrike är på plats. Nu ska här festas på svenskast möjliga vis. Då glider en öppen båt in mot bryggan. Två maskerade män reser sig. En halv minut senare är midsommaridyllen förbytt mot ett blodbad.

Deckarförfattaren och före detta polisen Julia Malmros har fått i uppdrag att skriva fortsättningen på en välkänd deckarserie. För att göra research tar hon kontakt med den arton år yngre Kim Ribbing. Kim är en udda figur och liknar ingen Julia vanligtvis umgås med. Kanske är det just därför blodstormen blåser upp emellan dem - en intensiv kärlekshistoria med många tvära kast. Så småningom dras Julia och Kim in i utredningen av det som kallas "Midsommarmassakern" där Julias exmake Johnny är spaningsledare.

En internationell thriller tar sin början med storpolitiska konsekvenser och utflykter till Kina, Kuba och Norge. Varför blev sex personer med kopplingar till utsläppsrätter brutalt mördade?

Skriften i vattnet är del ett i serien Blodstormen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Skriften i vattnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I millenniums anda
  -, 3 april 2024

  Intressant och fartfylld, ett ode till Stieg Larssons Millennium serie av böcker men med bytta könsroller

 2. Fängslande
  Nivdenahoj, 2 april 2024

  Fantastisk bok i högt tempo med ett fängslande persongalleri och språk!

 3. Rörig
  -, 10 februari 2024

  Rörig, för många perspektiv och spretig handling. Författaren fokuserar för mycket på kompexiteten kring varje individ vilket blir rörigt. För lite fokus på själva brottet.

 4. Utmärkt författarinläsning
  -, 7 februari 2024

  Spännande och rolig att läsa. Ser fram emot andra delen.

 5. Superbra!
  -, 13 november 2023

  Superbra bok!!!!!

 6. Bästa boken jag hittills läst
  Gammel Morfar, 10 november 2023

  Spännande och roligt jag måste sträck lyssna. Uppläsare får 10 av 10 poäng

 7. Tradig
  -, 11 augusti 2023

  Med en timma kvar gav jag upp lyssnandet. Aldeles för rörig (Kuba) och jobbig forcerad uppläsning. Tyvärr inte att rekommendera, för detsljerad och trasslig historia som tappade längre in i handlingen.

 8. Spänning och Humor
  -, 4 juli 2023

  Man kom fort in i historien och tempot va snabbt och enkelt att hänga med i. Jag fann migsjälv skratta till många gånger och gillade verkligen karaktären Ribbing skarpt. Detta var en av de bättre böckerna jag lyssnat på i år, och jag tyckte att författaren gjorde ett bra jobb med inläsningen!

 9. 4 av 5
  Bokdjungeln, 17 juni 2023

  För mig får författaren gärna fortsätta skriva i samma genre. Bara några minuter in är jag fast. Handlingen fortskrider i ett snabbt men ändå härligt tempo. Det är en del karaktärer att hålla reda på men på grund av författarens språk och hans förmåga att föra in humor i handlingen är karaktärerna lätta att hålla isär. För nog tycker jag det är humor att Ajvide blev refuserad att fortsätta skriva på Stieg Larssons Milleniumserie men använder grunden till att släppa en egen deckare som sedan i... Läs hela recensionen

 10. Bra underhållning
  oooola, 31 januari 2023

  Bra spännande bok med välskrivna karaktärer men kanske lite ytlig jämfört med tidigare böcker. Inga djupare insikter men bra underhållning.

 11. Nja
  Lisa, 2 januari 2023

  Tycker faktiskt inte att det här är en bra bok, tyvärr.
  Den har ju inga likheter med hans tidigare i en annan genre och därför ganska meningslöst att jämföra.
  Upplägget med det osannolika kärleksparet Julia och Kim som några slags Mikael och Lisbeth-wannabees är något av en skymf mot Stieg Larssons författarröst där ett politiskt stråk av samhällskritik vibrerade och stundtals sved.

  Lindqvist kommer inte i närheten av Larsson och jag undrar vad han egentligen vill med sin act... Läs hela recensionen

 12. Tack men nej tack
  Jesper, 27 december 2022

  Ajvide läser som vanligt sina egna berättelser med briljans men jag har kommit att förknippa rösten skräck. Den enda skräck i denna historia är tyvärr bristen på engagemang som jag känner för karraktärer och historien, det är inte bra och hade detta manus kommit från någon annan än John Ajvide Lindqvist hade det blivit refuserat av förlaget.

 13. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 12 december 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst alla författaren John Ajvide Lindqvists romaner, och jag har älskat dom alla. En av hans allra bästa tycker jag att hans bok Vänligheten är, som kom för två år sedan. Den här boken är den första av hans böcker som är i genren deckare, och om ni inte känner till storyn bakom boken så googla: "Skriften i vattnet - Millenium". Jag tyckte otroligt mycket om boken, som var mycket välskriven med härlig humor i, spännande, otäck, oförutsägbar och med underbar... Läs hela recensionen

 14. En sträcklyssnare
  -, 14 november 2022

  Ajvide är en författare som behärskar högläsning i toppklass. Även en "Millenniumstory" blir omöjlig att slita sig ifrån. Längtar efter del 2!

 15. Annorlunda Ajvide
  -, 30 oktober 2022

  Annorlunda Ajvide utan övernaturligt. Men lysande story, språk och budskap.

 16. Mycket bra!
  -, 28 oktober 2022

  En av de bättre jag läst på länge. Intressant att följa fortsättningen.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist