Rummet i jorden (ljudbok) NY
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (359.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Blodstormen (del 2)
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2024-04-08
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789179457938

Rummet i jorden Ljudbok

(96 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-08

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag vill förstå."

I källaren i sitt nya hus, den före detta haitiska ambassaden, håller Kim Ribbing doktor Martin Rudbeck fången. Som ung var Kim fast i doktorns våld och behandlades med elchocker under tortyrliknande former. Nu är rollerna omkastade. Via en avancerad plan har Kim lyckats sopa igen spåren efter bortförandet. Men så inträffar något oförutsett som ställer allt på ända. Tillsammans med Julia Malmros och fjortonåriga Astrid Helander tvingas Kim nu använda all sin fantasi för att framställa nya villospår.

Under tiden har utredningen av kidnappningen landat på Jonny Munthers bord. Han har sedan tidigare ett horn i sidan till Kim och ihop med sina kollegor Carmen Sanchéz och Christof Adler påbörjar han nu en desperat katt-och-råtta-lek.

Parallellt håller Julia tillsammans med Irma Ryding på att forska kring det högerextrema partiet Sannsvenskarna och dess kopplingar till MC-klubben Apostates. Något som visar sig vara allt annat än ofarligt.

Fortsättningen på den hyllade deckaren Skriften i vattnet är här. Men där den förra boken var expansiv och internationell, är Rummet i jorden klaustrofobisk och svensk. Kim Ribbing, Julia Malmros och Astrid Helander är mer än tillbaka - de är helt fast.

"'Rummet i jorden' är en osannolik men oemotståndlig blandning av modern skröna och kriminalroman. (...) den genuina berättarglädjen, den svarta humorn och det kreativa flödet gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. John Ajvide Lindqvist är en proffsförfattare, men tycks helt befriad från beräknande cynism, och fortfarande uppriktigt intresserad av sina oförglömliga karaktärer och spännande miljöer. Då blir läsaren också det!" BTJ, Christine Karlsson

"Det är roligt skrivet, högt tempo och mycket action, i en hejdlös blandning av den moderna världens digitala möjligheter och gamla hederliga bustrick (som bland annat involverar ett besök på Buttericks affär för skämtartiklar). (...) 'Rummet i jorden' är välkonstruerad underhållning, en frejdig berättelse med många överraskande turer."
DN, Lotta Olsson

"(...) romanen är något annat än ett genreexempel där spänning byggs enligt regelboken. Här får man bada i relationer, iakttagna av en författare som tycks ha en genuint social läggning och generöst strösslar med kulturella referenser"
Aftonbladet, Malin Krutmeijer

"Det är högt tempo och snabba vändningar från start i den här så snyggt skrivna historien. John Ajvide Lindqvist berättar med lätt ton, ett fantastiskt flyt, lagom mycket humor och pricksäkra samtidsblinkningar. ( ) .härligt njutbar deckarläsning med karaktärer som man tycker mycket om... (...) Det är så väl komponerat och genomtänkt och antyder på att det finns en plan för serien som helhet. Det gillar jag." Nerikes Allehanda, Gunilla Wedding

"...det här är riktigt bra läsning, den här författaren saknar förmågan att skriva något dåligt." Kapprakt, Deckarblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Rummet i jorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väntar
  Susan, 15 maj 2024

  på fortsättningen! Så välskriven, spännande! Gillar mycket! Karaktärerna är redan favoriter. Uppläsningen av författaren är. Rekommenderar verkligen dessa två första delar av triologin (som vore toppen om det inte slutar där).

 2. Bra
  -, 29 april 2024

  Bra o lite smårolig

 3. John Ajvide läser sina böcker så bra,
  -, 26 april 2024

  men denna efterlängtade del 2 kändes för kort. Jag vill ha fortsättning direkt. Hans berättelser är som gjorda för att binga.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 april 2024

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - John Ajvide Lindqvist tillhör det absoluta toppskiktet av mina favoritförfattare. Jag har läst alla hans böcker, och älskat dom alla. För cirka ett och ett halvt år sedan, så kom hans första bok inom deckargenren ut, Skriften i vattnet, och den här boken, Rummet i jorden, är en fristående fortsättning på den första boken. Det kommer så småningom även en tredje bok, i trilogin som kallas Blodstormen. Jag tycker dessa två första böcker är väldigt bra, med härliga kar... Läs hela recensionen

 5. Berättarkonst på hög nivå
  -, 18 april 2024

  Bra historia, fantastiskt språk och även lite humor. Så duktig författare!

 6. Brilliant
  Inger, 17 april 2024

  Äntligen en spännande bok som är intelligent! Författaruppläsning är så bra då han ger karaktärerna de tonfall han menar att de ska ha - det är viktigt. Och denna författare läser bra också.

 7. Så jäkla...
  AJT, 11 april 2024

  bra från början till slut. Och ingen kan läsa in sina böcker så bra som John Ajvide kan.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist