Damers list (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (14.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Lättläst version
Inläsare
Lo Tamborini
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Vilja förlag
Översättare
Ulla Henning
ISBN
9789179493097

Damers list Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-23
99
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mma Ramotswe har fått ett nytt knepigt fall att lösa. Ägaren till ett av stans mest framgångsrika fotbollslag är bekymrad. Hans populäre målvakt James Pikani, lagets stjärna, har plötsligt börja släppa in allt fler mål vid matcherna. Kan det vara så att någon betalar honom för att spela dåligt - blir han mutad? Mma Ramotswe anlitas för att undersöka fallet ...

Alexander McCall Smith har blivit världsberömd för sina böcker om Damernas detektivbyrå och den charmiga kvinnliga detektiven Mma Ramotswe i Botswana. Nu finns detektivbyrån för första gången på lättläst svenska! Mma Ramotswe löser vanliga människors problem: misstankar om otrohet, stöld och bedrägerier. Hennes metoder är okonventionella, men med en stor dos sunt förnuft och en förmåga att vinna människors förtroende lyckas hon hjälpa sina klienter.

Böckerna är lågmält humoristiska och här finns ingen västerländsk stress. Mma Ramotswe dricker en kopp roiboos-te och blickar ut över landskapet, medan hon funderar över lösningen på sina fall. I böckerna får vi en levande bild av ett Botswana fullt av stolthet och traditioner. Den första boken i serien, Damernas detektivbyrå, finns på Times Literary Supplements lista över Världens bästa böcker. En Botswanas Miss Marple som med värme och livsklokhet löser fall i afrikansk vardag. Den fick Svenska deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman 2004. Damernas detektivbyrå finns även som tv-serie i sju delar och spelades som första produktion någonsin in i Botswana.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Damers list. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lite kort men bra bok
    Angelika, 4 december 2020

    Boken följer samma stil som de andra böcker om Damernas detektivbyrå. Det är en detektivroman för folk som annars inte läser deckare för att de inte tål spänningen. Också historien är bra men lite för kort. Men någon som behöver lättlästa böcker behöver kanske också bara korta böcker och där är boken perfekt. Bara priset tycker jag är för högt i förhållande till de tryckta böckerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexander McCall Smith