Fäbodbröllop (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (12.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Måns Westling
Utgivningsdatum
2022-10-01
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789179495107

Fäbodbröllop Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-10-01
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rikard och Stina kör från Stockholm till sina vänners bröllop på en fäbod djupt inne i de ångermanländska skogarna. Väl framme märker de att brudparet och de övriga gästerna verkar vara väldigt vidskepliga, men Rikard och Stina avfärdar deras prat om Huldran, Näcken och Vittran som skrock och dumheter. Alldeles för sent visar det sig att paret borde ha tagit varningarna och råden på allvar ...

I Fäbodbröllop väver Daniel Åberg skickligt in folktro och skrock i en klassisk rysare med naturskön inramning. Bokens läsare kommer antagligen vilja ta med sig en kniv vid nästa bad i en sjö ...

Fäbodbröllop publicerades ursprungligen som en radionovell i Skymningsland i Sveriges radio P1. Nu ger vi på Vilja förlag ut berättelsen i lättläst version.

Daniel Åberg är född i Sandviken och idag bosatt i Vittangi. Han är verksam som författare, journalist och lärare i ljudboksskrivande. Sedan 2017 är han vice ordförande i Norrländska Litteratursällskapet.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Åberg