Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Vilja veta
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2023-01-13
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
241 x 175 x 10 mm
Vikt
330 g
SAB
uObk
ISBN
9789179495404

EU

Kartonnage,  Svenska, 2023-01-13
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  189
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
Visa alla 2 format & utgåvor
Sverige har varit med i EU i över tjugofem år. Ändå är det nog många som inte vet så mycket om EU. Varför bildades EU? Vad gör EU egentligen och hur styrs unionen? Vilka fördelar och nackdelar finns? I den här boken ger författaren svar på dessa och många andra frågor om EU:s historia och om hur unionen fungerar och påverkar oss i dag.

EU bildades efter andra världskriget i syfte att säkra freden i Europa. Unionen har med åren bytt både bytt namn och expanderat, såväl i antalet medlemsländer som i sitt innehåll. Men sällan har samarbetet ställts på prov så som efter Rysslands invasion av Ukraina våren 2022. Plötsligt befinner sig Europa i ett säkerhetspolitiskt läge där sammanhållning och lojalitet ställs på sin spets. Att förstå hur EU fungerar och samarbetets betydelse för Europas länder är nu mer aktuellt än någonsin. Vi på Vilja är därför mycket glada över att kunna ge ut denna lättlästa och tydliga genomgång av EU:s historia och grundläggande funktioner.

Vilja veta är en serie lättlästa faktaböcker på Vilja förlag. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Det gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen, som bredvidläsning i skolan - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser fakta. Böckerna passar även för alla som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. EU
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Dömstedt